Precizare de la Emilia Arcan: „Nu vreau președinția PSD Neamț! Îmi doresc liniște și unitate în partid!”

Ca urmare a apariției în presa locală a unor informații referitoare la o posibilă preluare de către mine a funcției de președinte al PSD Neamț, țin să fac precizări clare, despre cum stau lucrurile, pentru a nu lăsa loc unor speculații sau discuții inutile.

Este de la sine înțeles faptul că astfel de abordări jurnalistice au apărut pe fondul problemelor cu care se confruntă PSD în momentul de față, probleme deloc simple, dar care mai devreme sau mai târziu își vor găsi rezolvare, căci prin astfel de etape trece orice formațiune politică, mai ales dacă se află la guvernare!

E un lucru adevărat și pe care îl regret enorm – că PSD a pierdut alegerile europarlamentare la scrutinul de pe data de 26 mai 2019, dar asta nu înseamnă că am pierdut războiul. Am fost înfrânți doar într-o bătălie. Cu certitudine, la alegerile care vor veni, vom munci mai mult, ne vom implica cu toții, vom fi uniți, încrezători și cu sigutanță rezultatele vor arăta altfel. Actuala situație în care ne aflăm trebuie să ne unească la nivel de partid, să ne aducă la aceeași masă, ne obligă să identificăm cele mai bune soluții și să îndreptăm lucrurile acolo unde nu funcționează.

Regretabil este contextul nefericit în care se află domnul Liviu Dragnea. Nu mi-a fost dat niciodată până acum să văd atâta bucurie pentru răul unui om, aşa cum s-a petrecut în aceste zile! Această euforie naţională arată groaznic! O veselire fără noimă, o beţie oarbă a multor oameni cărora Liviu Dragnea nu le-a făcut nici un rău, ci poate le-a făcut bine, prin măsurile luate de PSD, cele din programul de guvernare. Oare ce mai este astăzi firesc, normal, uman, în societatea românească?…

Presa poate face orice scenarii dorește, dacă ține neapărat să aducă în fața opiniei publice informații mai mult sau mai puțin reale. Eu, Emilia Arcan, precizez că sunt total străină de ceea ce se vehiculează – că m-ar interesa funcția de președinte al PSD Neamț. Relația mea cu președintele Ionel Arsene este una care se bazează pe respect reciproc, pe încredere și îmi doresc să facem echipă puternică pe mai departe pentru revigorarea familiei social-democrate!

În altă ordine de idei, niciodată nu mi-am dorit funcția de primar al municipiului Piatra Neamț. Este adevărat că la alegerile din 2016, când am coordonat campania la nivel de municipiu reședință de județ, PSD a avut un scor foarte bun, de aproape 50% în vreme ce PNL doar 17%.

Ca urmare a acelui rezultat remarcabil, de atunci au apărut speculații cu privire la cariera mea politică.

Sper totuşi și cred că,românii vor fi capabili să analizeze obiectiv şi echidistant tot ceea ce se va întâmpla în viitor!

Aceasta este realitatea, expusă pe larg!

Pe scurt – nu vreau președinția PSD Neamț, pentru că avem președinte, îmi doresc liniște și unitate în partid și succes pe mai departe!

Emilia ARCAN Senator PSD de Neamț

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.