Preacinstitul Ciobanu, vânzări de la firma familiei la firma Primăriei unde s-a pus în AGA!

Preacinstitul Valentin Ciobanu – cel care decşara sus şi tare că nu a intrat în politică pentru interese personale ca alţii – face ce face şi sare iar în atenţia publică cu vânzări interesante pe care firma sa privată (unde a fost administrator şi unde acum aceeaşi calitate o au alţi membri ai familiei) le realizează către entităţi publice din subordinea Primăriei Piatra Neamţ, controlate şi conduse de oameni din PNL Piatra Neamţ.

Reamintim că Ciobanu a fost consilier local la Piatra Neamţ până acum câteva luni când a demisionat după ce gaşca de la PNL Piatra Neamţ l-a considerat numai bun pentru a deveni director la Publiserv Piatra Neamţ.

În mica afacere devoalată mai jos este vorba de firma privată AVA STING şi de o altă firmă a municipalităţii, LOCATIV SERV. Poftiti mai jos la imaginea care face cât o mie de cuvinte:

O să vă întrebaţi ce problemă legală sau morală este dacă firma omului care e director la o societate a Primăriei ia acolo nişte leuţi de la o altă firmă a Primăriei.

Pentru cei care se pricep mai bine la regimul incompatibilităţilor şi conflictului de interese – inclusiv pentru juristii Primăriei, din subordinea Primarului Dragoş Chitic (cu care Ciobanu este coleg in BPL Piatra Neamt) dar si pentru secretarul Municipiului Piatra Neamţ, formulăm aceste întrebări:

1.Valentin Ciobanu este director la o firmă a UAT Piatra Neamţ iar familia sa face afaceri cu o altă firmă a aceluiaşi UAT. Este legal şi moral?
2.Valentin Ciobanu a fost, în anul precedent, consilier local, a votat bugetul Primăriei dar şi cel al firmelor subordonate iar familia sa face afaceri cu o firmă a Primăriei. Noul buget al Piatra Neamţ nu fusese încă votat, deci entităţile juridice municipale funcţionau, conform legii, pe bugetul anterior, cu obligaţia de a se încadra în 1/12 lunar din bugetul anului anterior. Este legală şi morală această afacere?

Dar bomba-bombelor acum urmează: Publiserv, firma municipalităţii la care Ciobanu este director este acţionar minoritar la firma LocativServ (unde tot CL este acţionar majoritar). Publiserv, ca acţionar minoritar, are un reprezentant în AGA care – coincidenţă! – este chiar directorul Ciobanu.

Printre alte atribuţii pe care le are AGA de la o firmă a UAT (cum e şi AGA de la LocativServ) este şi cea de a aproba execuţii bugetare sau bugetul de venituri şi cheltuieli. Altfel spus, firma familiei Ciobanu face vânzări către o firmă a UAT în care Valentin Ciobanu este în AGA, aprobă buget etc.

Reamintim că Valentin Ciobanu mai are câteva plângeri la ANI, tot pentru afaceri făcute de firmele familiei cu firme ale CL Piatra Neamţ în perioada în care acesta era consilier local. De asemenea, circulă informaţia că şi unele şcoli din Piatra Neamţ – cu bani de funcţionare asigurati de CL Piatra Neamţ – au cumpărat produse şi servicii tot de la firma familiei Ciobanu în perioada în care acesta era consilier local.

Valentin Ciobanu este ceea ce se cheamă un nume nou în politică, el devenind vizibil în acest domeniu după ultimele alegeri locale când a apărut pe lista PNL pentru CL Piatra Neamţ.

Evident că – aşa cum face de obicei când sunt publicate astfel de informaţii legate de afacerle firmei – preacinstitul politician-afacerist Ciobanu va reacţiona pe facebook în stilu-i tradiţional, acuzând această publicaţie şi pe semnatarul acestor rânduri că fac jocul duşmanilor de clasă, spunând că el nu are nicio treabă cu firma pe care o conduce acum soţia (sau alte rubedenii), că – nu-i aşa? – el a intrat în politică nu pentru afaceri şi interese personale ci pentru binele judeţului. Iar binele judeţului are legătură cu SEAP-ul şi cu facturile cu marca AVA STING, nu?

Vom reveni cu alte exemple în care firma acestui politician preacinstit are lipici la banii publici gestionaţi de colegii săi de partid!…

D.VINCA

 

2 thoughts on “Preacinstitul Ciobanu, vânzări de la firma familiei la firma Primăriei unde s-a pus în AGA!

  1. Si mie imi cere 5 miliarde de lei vechi ca am demonstrat in presa si la ANI si DNA cu ce se ocupa acesta! In ce lume traim oameni buni?!

  2. Autoritățile statului ce fac, dorm?

    PNL Neamț se face de râs, pe zi ce trece, cu așa manageri!
    Mai vor a fi votați de cetățeni?

Lasă un răspuns