PPDD şi-a luat încă o ŢEAPĂ de la aliaţii PSD & comp de la Consiliul Judeţean

iftode neculai

Consilierul judeţean (PPDD) Neculai Iftode a trăit pentru a doua oară consecutiv dezamăgirea de a fi propus dar nevotat de colegii din alianţa politică din acest for ca membru în AGA de la Compania Apaserv. Ultima ţeapă primită astfel de PPDD de la alianţa condusă de PSD la CJ s-a consumat ieri când Iftode a primit mai puţine voturi decât ar fi avut nevoie.

Astfel, pentru cele două posturi vacante în AGA au fost 4 candidaturi: Tudorel Radu (PSD), Bogdan Şendrea (PNL), Neculai Iftode (PPDD), Alexandru Mihai (PC). Cum în sală erau 32 de consilieri, votul valid ar fi fost “primii doi clasaţi, peste majoritatea de 17”. Rezultatul a fost: Tudorel Radu (19 voturi), Bogdan Şendrea (14), Neculai Iftode (13), Alexandru Mihai (6). Altfel spus, pe două locuri libere s-a calificat un singur consilier.

Propunerea lui Iftode a fost făcută de şeful PPDD Neamţ, Ciprian Şerban (ca şi la precedenta şedinţă) cel care, cu colegii săi de partid sprijină de mai bine de un an, la CJ, alianţa din jurul PSD (iniţial cu ex-PDL, acum independenţi, mai nou şi cu UNPR). Partener onest, PPDD nu a făcut propuneri până acum decât în virtutea înţelegerilor asumate de aliaţi şi, la rândul lor, consilierii PPDD au votat mereu cum s-a stabilit cu PSD & comp.
Este pentru a doua oară, aşadar, când în ultimele şedinţe, echipa de consilieri PPDD “şi-o ia” ca urmare a încrederii avute cu PSD & comp. Evident că, dacă din cele 13 voturi dai deoparte 2 (că atâţia PPDD-işti au fost ieri la şedinţă), mai rămân 11 primite de la terţi, ceea ce, pe vot secret cum a fost ieri, este o acoperire perfectă pentru cei care au trădat înţelegerea politică (niciun grup din CJ nefiind mai mare de 10). Surse neoficiale duc spre ideea că (mai nou, independenţii “jucând”, oficial, cu PNL), au “defectat” la votul pentru Iftode unii şi de la PSD şi de la UNPR şi acesta ar fi primit câteva voturi din tabăra oficial adversă.

Dumnezeu ştie care e adevărul dar votul de ieri, a arătat clar un lucru: pentru PSD funcţionează alianţa stabilită, pentru PPDD – nu!

Rămâne de văzut, în aceste condiţii, pe acest tip de alianţă, cât o să mai întoarcă PPDD Neamţ şi celălalt obraz.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns