POZnA ZILEI: Un ceai şi doi deputaţi, unul USR şi altul PSD

Imaginea de mai sus, cu doi deputaţi din două tabere complet opuse stând la un ceai amical, este, fără îndoială, fotografia momentului. Sau POzNA ZILEI, cu menţiunea că imaginea a fost surprinsă joi ziua, deci cu două zile şi jumătate înainte de a fi deschise secţiile de votare pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

În stânga fotografiei este deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ iar cel din dreapta este actualul deputat PSD Răzvan Cuc (fost Ministru al Transporturilor), asumat de câteva luni de organizaţia PSD Neamţ după ce nu s-a mai înţeles cu şeful PSD Giurgiu.

Nu i-am contactat pe cei doi protagonişti pentru că:
1.veridicitatea imaginii şi a momentului este mai presus de orice dubiu (sursa care i-a „păpărăţit” ne-a oferit şi o scurtă filmare)
2.o eventuală întrebare despre subiectul discuţiei putea primi răspunsuri evazive sau de genul „a fost o întâlnire privată, între doi deputaţi de Neamţ”.

Iar Vestea nici nu este un promotor al ideii că adversarii politici trebuie să-şi dea cu bâta în cap când se întâlnesc. Mai mult, anumite proiecte (chiar de legi) chiar pot şi trebuie susţinute de politicieni de diverse culori politice atunci când e vorba de interesul cetăţeanului.

Şi chiar pare puţin probabil ca respectivii să fi pus la cale ceva politic, date fiind mesajele publice total diferite remise a doua zi (vineri), de fiecare. Deputatul Bulai a postat pe facebook că îl votează pe Klaus Iohannis (cel pe care îl critica pentru faptul că nu a reuşit să schimbe mai nimic în bine, nici măcar accesul cu biciclete la Palatul Cotroceni) iar Răzvan Cuc a fost, la fel ca în ultimele zile, un activist social-democrat implicat în capacitarea voturilor pentru preferata sa, Viorica Dăncilă.

Şi, pe de altă parte, nu o dată, diverşi analişti au clasificar USR-ul ca fiind tot un partid cu mesaje socialiste (ca şi PSD-ul), doar că un pic mai modern branduit. 

Evident că dacă vreunul din cei doi consumatori de ceai amical vrea să divulge subiectul discuţiei sau să vină cu vreo precizare, poate remite mesajul în librăria, pardon, adresa de mail a redacţiei.

D.V.

 

One thought on “POZnA ZILEI: Un ceai şi doi deputaţi, unul USR şi altul PSD

Lasă un răspuns