Poza zilei cu Andrușcă: Omul, Atitudinea, Privirea!

sursa foto: facebook, Radu Surugiu

Nu știm cine îl fotografiază și cine se ocupă de imaginea lui Dănuț Andrușcă pe internet, dar multe dintre postări au toate șansele să devină virale nu în sensul dorit de bietul ministru de la Neamț și de strategii lui ci ca episoade dintr-un fel de antologie de umor involuntar. Adică, ca într-un fel de horror, bietul Andrușcă abia stă la o poză și cum ajunge aceasta pe internet cum el devine – ca să folosim o expresie neacademică – obiect de mișto.

De ce se întâmplă asta? Pe de o parte e masa critică acumulată până acum („analfabet funcțional”, „timid”, „bâlbâit”, „nearticulat”), pe de altă parte nici nu vorbim de un personaj ultra-fotogenic (dar nici dramatic de ne-fotogenic, ca să fim corecți), dar e clar că și o parte din pozele postate chiar de el sau oameni apropiați (a se vedea și episodul cu prefecta Soroceanu la groapa din asfalt) sunt alese total nefericit, total neprofesionist.

Nicăieri în lumea asta, un demnitar sau oamenii care lucrează pentru un demnitar nu aleg fotografii care să-l dezavantajeze, cu mimica cu expresie strâmbă a feței, cu privire bucolică etc.

Ei bine o nouă astfel de poză (vezi fotografia din dreapta) a fost postată în urmă cu câteva ore pe facebook de fostul deputat liberal Radu Surugiu (fost președinte PNL Piatra Neamț). Nu știm de unde a pescuit Surugiu așa frumusețe de poză (nu apare la căutări pe google cu numele deputatului) dar privirea în gol a Ministrului Economiei este cât se poate de expresivă.

Citeste si: ÎNREGISTRARE DEVASTATOARE: „Cel mai idiot Ministru!” Ţuţuianu, către Arsene, despre Andruşcă

Dacă fotografia a fost realizată la referendumul pentru definirea familiei, această imagine este perfectă pentru un titlu de deschidere din orice ziar care anunța eșecul scrutinului. Pentru că atitudinea și privirea arată, parcă, un om chinuit să se afle acolo, torturat că trebuie să stea la poză.

Este evident că Surugiu a ales o imagine care îl dezavantajează pe Andrușcă. dar la fel de clar e că sunt șanse mici (spre zero absolut) ca fotografia să fi fost realizată de Surugiu si se vede că – expresie clasică! – Andrușcă stă la poză. Dar stă la poză de parcă ar avea în fața lui nu un banal aparat de fotografiat ci parcă dincolo de obiectiv s-ar afla un procuror DNA. Sau un alt Bau-Bau.

Rămâne deci întrebarea cine o fi făcut fotografia de mai sus și l-o fi păcălit pe bietul Andrușcă că e o imagine care îl favorizează? Cu siguranță nu vreun profesionist de la Evenimentul Zilei (singura publicație centrală care îi aduce osanale în timp ce restul presei îl prezintă într/o lumină ironică), ci vreun lipitor de afișe, sau vreun nepot de școală generală care abia deprinde tainele fotografiatului…

Citeste si: ÎNREGISTRARE DEVASTATOARE: „Cel mai idiot Ministru!” Ţuţuianu, către Arsene, despre Andruşcă

Publicăm mai jos și fotografia de acum săptămâni care l-a făcut celebru pe Andrușcă (aproape la aceeași intensitate ca și bâlbele sale) în celebra ipostază în care el și Prefecta Daniela Soroceanu se uitau la o bucată de drum care o lua la vale din cauza alunecărilor de teren.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns