Poză de colecție cu Ion Cristoiu la Piatra Neamț! Sursa: Ion Rotaru!

„UTC-isti de la Scanteia Tineretului la Tipografia Piatra Neamt” – scrie primarul de Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, ca explicație la poza de mai sus. În prim-plan, cu plete până pe umeri este Ion Cristoiu iar cel din spatele lui, de lângă geam este chiar Ion Rotaru, pe atunci șeful Tipografiei din Piatra Neamț.

Tot Rotaru explică și momentul: „Au venit cu ocazia festivalului de teatru Piatra Neamt, pentru redactarea ziarului FESTIVAL PIATRA NEAMT  Aparea in fiecare zi de festival”.

Cristoiu este încadrat în poze de două doamne, cea cu pantaloni lucioși era tot de la Scânteia Tineretului iar cea cu părul ondulat și în halat este linotipista Mirela Tofan.

Dintre tipografii care apar în poze, autorul acestor rânduri (care a lucrat în Tipografie în perioada 1990-1995) îi recunoaște pe foștii maiștri Tănăsucă și Țapu (ultimul, trecut la cele veșnice), pe zețarul Herșcu sau legătorul Poețelea.

Fotografia este făcută în secția Linotip, lângă una din mașinile cu același nume la care se realiza culegerea mecanică a rândurilor de ziar.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns