Povestea lui Shift, unul dintre cei mai apreciați cântăreți din România

Shift este unul dintre cei mai apreciați cântăreți din România, care a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, iar piesele sale au ajuns constant în topul celor mai difuzate melodii la posturile de radio din țara. În plus, acestea au adunat și zeci de milioane de vizualizări pe YouTube.

El și-a făcut debutul sub acest nume în urmă cu 11 ani, iar primul single s-a numit Pe Cuvânt, lansat alături de Kamara și Do-Re-Mi. Această melodie a fost considerată și un fel de „imn al copiilor”, având un mesaj puternic prin care îi îndemna pe toți să se bucure de viață.

Ulterior, Shift a lansat o nouă melodie foarte apreciată, denumită „Viața-i de vină”, alături de George Niculescu. Primul său mare hit a fost însă „Sus pe toc”, alături de Marius Moga, care a stat pe primul loc în topul celor mai difuzate piese de la radio timp de cinci săptămâni. Poate cea mai cunoscută melodie a sa este „Avioane de hârtie”, lansată în 2015 alături de Andra. Aceasta a strâns peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube și a fost pe primul loc săptămâni în șir la posturile de Radio. Tot în 2015 a lansat o piesă de succes cu Adda, denumită „Vin Sec”.

În 2016 a lansat „Norocos” cu What’s Up și Connect-R și „Urcă și coboară” cu Ruby. Este, de asemenea, anul primului album, în care a avut colaborări cu artiști precum Puya, Connect-R, Andra, Vescan și Adda. Au urmat ani cu o schimbare de stil pentru Shift, care a mai lansat melodii de succes precum „Până în rai„(feat. Lora), „Dor de noi„(feat. Ioana Ignat), „Aloe Vera„ (feat. Nicole Cherry), „Ce te-aș..„(feat. Doddy & Theo Rose), “Cămașa” , “Fragil”, “Departe”, „Simfonia”, „Campion”.

Succesul din industria muzicală i-a permis lui Shift să participe și la show-uri importante din România. A participat la sezonul cu numărul 4 al Asia Express, alături de bunul său prieten, Connect-R, și s-a bucurat de simpatia publicului. De asemenea, a luat parte și la o ediție a unui show foarte apreciat de fanii poker romania: Midnight Poker TVShow, unde a terminat pe locul 7 și a mărturisit că s-a distrat foarte tare.

„Mi-a plăcut foarte mult. Nu am mai fost într-o atmosferă atât de profi și m-am simțit super bine. A fost mișto. Mai jucăm între prieteni și îmi place jocul. M-am distrat, m-am simțit foarte bine, iar băieții au părut relaxați. Sunt jucători buni, se vede. A fost o onoare pentru mine să fiu la masă cu jucători profesioniști, dar a fost și distractiv. Cu siguranță o să vin mai pregătit din nou la acest show”, a afirmat Shift.

A visat de mic să facă muzică

Pe numele său real Gabriel Istrate, Shift și-a dorit încă din copilărie să ajungă în industria muzicală, deși nu mulți erau cei care îi dădeau șanse. De altfel, un vers din hitul Avioane de hârtie face referire chiar la neîncrederea pe care mulți au afișat-o când le spunea că își dorește să ajungă artist: „Spunea profu’ de mate: „Istrate, tu visezi, n-o să ajungi departe!”

A crezut însă în visul său, iar în anul 1998 a lansat trupa Ilogic și a început să lanseze melodii ca artist și producător. Astfel a ajuns să colaboreze cu artiști consacrați ca Connect-R, Matteo, Tom Boxer, Mike Diamondz, Vanotek, K-Gulă și DJ Undoo. Cariera solo a început-o în anul 2008 sub numele Kreuzet, lansând astfel clipul melodiei „Prea devreme”. Totodată, a mai creat albulmul „Acelash – E bine rău” și a înființat casa de producție Midiots, pe care o are și în zilele noastre.

Și-a schimbat numele în Shift în 2010 și de atunci a început ascensiunea sa în industria muzicală, dar încă de la început a spus că nu își dorește să caute succesul. „Sunt o persoană destul de deschisă și în general ascult părerile celor din jur. Când sunt argumentate corect, consider că mă pot ajuta în evoluția mea artistică. Cu toate astea, eu nu fac muzică pentru succes. Muzica este o parte din sufletul meu, pe care o ofer tuturor celor care mă ascultă, așa că le mulțumesc celor care o primesc cu drag”, a afirmat Shift pentru Apropo TV în 2011.

Pe lângă faptul că este un cântăreț foarte apreciat, Shift are o carieră de succes și din postura de producător. În studioul sau au fost create multe hituri, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Dale Papi”, interpretat de Lariss, melodie care are peste 80 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Ad.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.