Poți sta fără mască pe stradă! Vezi în ce condiții!

În continuare, pretinsul spirit civic al unor nemțeni dă de muncă inutil unor salariați ai statului, polițiștii nemțeni fiind obligați să verifice sesizările pline de zel, dar nefundamentate, ale unor cetățeni, referitoare la obligativitatea purtării măștilor în spațiile deschise, anunță surse apropiate de Poliție, pentru IPJ Neamț.

Foarte multe din reclamațiile respective se referă la persoane care nu poartă masca dar sunt acoperite de reglementările legale care permit exceptarea, în unele situații, de la norma respectivă.

Reamintim că Hotărârea 50/26.10.2020 are un articol care stipulează astfel de situații:

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Este evident că nu poți bea apă sau mânca un sandviș sau fuma în aer liber cu masca pe față dar spiritul civic este împins de unii spre zona de „sifonăreală securistică”.

„Avem un domn care sună de câteva ori pe zi și reclamă astfel de chestiuni. Degeaba i-au explicat colegii noștri că persoanele pe care le vede el pe bancă lângă bloc în astfel de situații sau chiar cele care merg, dar nu pe trotuar și fără a se intersecta cu nimeni, nu încalcă legea și nici nu sunt un pericol sanitar…”, a precizat un polițist, detaliind activitatea cetățeanului vigilent care pândește trecătorii pe geam, de după perdea.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns