Postarea zilei despre cutremur: „Noaptea ca hoțul!”

S-a umplut netul de postări serioase sau ironice despre cutremurul care a fost azi-noaptea, fix în acea oră dublată de darea ceasurilor înapoi (la 3,23, fix înainte de ora 4 care a devenit ora 3).

O postare a unui nemțean face o paralelă între eveimentul seismic și celebra Ordonanță de Urgență care a scos acum un an lumea în stradă: „Pana si cutremurul asta se conformeaza strategiei de guvernare: vine noaptea ca hotul!”.

Și comentariile la acest mesaj sunt pe măsură. Cateva exemple:
„Veoricoooo! Vezi ce ai facut daca te-ai bagat in fata la Moastele Sf. Dumitru?”
„Aşaaa…. Clar! (asteptăm „m… cutremur” – să „ne mai râdem”, să ne treacă de sperietură, in lipsa afumării cu păr de lup!)”
„E ziua de nastere a lui Daddy. Nu a avut bani de artificii si a comandat un…cutremur…”

De asemenea, printre postările făcute de nemțeni sunt si dintre cele care constată minunile sistemului RO-ALERT, cu trimitere la mesajele care nu au venit înainte de seism, cum se așteptau oamenii, ci după. Și care conțineau sfaturi banale și copilărești, cum ar fi ca oamenii să nu intre în panică…

Dar sunt și postări haioase total, care fie ceartă pisoii care nu și-au făcut datoria, fie fac diverse trimiteri la instituțiile supercompetente din România etc. Cateva exemple:

„Din trei avertizori blanosi de cutremur, nici macar unu’ nu s-a trezit!!! Halal!”

„Nici animalele de companie nu au dat vreun semn de cutremur pentru c[ a;teptau SMS-ul de la Arafat”

„Numa’ la noi se putea sa fie cutremur in noaptea si la ora cand se schimba ora! La ora 3:20 se da stirea ca a fost cutremur la 3:38. E ca-n bancu’ cu Nostradamus.”

„Nu a fost cutremur! De frica ANAF-ului la majoritatea nunților, dedicațiile au început mai devreme.
Știți voi: „pachete-pachete”

„”Orice” om ii este teama de cutremur! „

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns