Ponta, indignat de „Represiunea Dragnea”: „Românii au fost trataţi într-un mod mizerabil şi criminal!”

Fostul premier Victor Ponta se declară indignat de „modul mizerabil şi criminal în care nişte români sunt trataţi de către Guvernul lor”, afirmând că a fost premier timp de 4 ani şi nu a fost niciodată de acord să folosească instituţiile statului împotriva oamenilor, iar în 2015, a demisionat din funcţie când a văzut că protestele puteau degenera.

Ponta spune că Ion Iliescu era un om „onest, educat şi cu principii de stânga”, comparativ cu Liviu Dragnea. Acesta a mai explicat faptul a fost criticat, insultat şi detestat de românii din diaspora când aceştia nu au putut vota la alegerile din 2014, şi-a cerut scuze şi a luat măsuri concrete pentru a-i sprijini, dar “războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă şi va fi pedepsită!”, transmite Mediafax.

“M-am uitat cu oroare la ce s-a întâmplat azi în Ţară şi mă declar indignat de modul mizerabil şi criminal în care nişte români sunt trataţi de către Guvernul lor (indiferent dacă eşti sau nu de acord cu revendicările lor)! Am considerat mereu, şi nu am renunţat la acest principiu, că ajungi la guvernare ca să faci bine oamenilor. Dragnea şi alţii ca el cred că guvernarea este doar ca să faci bani, să îţi promovezi rudele şi oamenii din gaşca ta şi să foloseşti forţa Statului împotriva celor care te critică!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

El spune că a fost premier timp de 4 ani şi nu a fost niciodată de acord să folosească instituţiile statului împotriva oamenilor, iar în 2015, după incendiul din Clubul Colectiv, a demisionat când a văzut că protestele puteau degenera.

“Am fost prim-ministru timp de 4 ani şi niciodată nu am fost de acord să folosesc forţa instituţiilor Statului împotriva oamenilor. În noiembrie 2015, când protestele puteau degenera, am demisionat imediat şi am detensionat situaţia. Am greşit eu crezând în democraţie şi în responsabilitate politică? Are dreptate Dragnea să îşi pună slugile să bată oameni şi să mintă la televizor mai oribil decât pe vremea PCR? Dvs să decideţi – eu nu m-am răzgândit”, a mai scris acesta.

De asemenea, Ponta spune că a considerat mereu că Ministerul de Interne trebuie să slujească oamenii şi nu şefii politici, iar din acest motiv a refuzat încă din 2012 să îl lase pe Dragnea “să îşi împlinească cea mai mare dorinţă şi să fie Ministru de Interne” .

“Am fost criticat, insultat şi detestat de românii din Diaspora (chiar dacă decizia de a nu deschide mai multe secţii de vot mi-a fost propusă şi susţinută în 2014 de către şeful campaniei mele electorale). Mi-am cerut scuze pentru greşeli, am spus când am crezut că nu au dreptate, am luat măsuri concrete pentru sprijinul lor şi am continuat să apreciez toţi românii (din Ţară sau din Diaspora) care muncesc onest şi contribuie la binele României. Războiul declarat acum de Dragnea împotriva lor este o crimă gravă şi va fi pedepsită!”, a conchis Victor Ponta.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Ponta, indignat de „Represiunea Dragnea”: „Românii au fost trataţi într-un mod mizerabil şi criminal!”

 1. Ponta,reprezentantul statului paralel care a distrus aceasta tara isi da cu parerea.

  Datorita celor corupti si tradatori ca Ponta si a statului paralel format numai din lichele nu avem infrastructura in aceasta tara.

  Cel mai bun exemplu este centura Bacaului care a fost data unor turci clasati pe locul 4 acum 3 ani si nu au facut nimic pe vremea cind Ponta se ploconea la turci cu vizite saptaminale.

  Nici macar garantia de executie nu le-a fost retinuta.Ce dovada mai mare de stat corupt poate sa fie?

  Nu A FOST si nu este nici o ancheta din partea coruptilor incompetenti de la Parchet/DNA.

  De ce?Pentru ca aceste institutii sunt parte din statul paralel corupt care de 26 de ani fura si distrug aceasta tara.

  Asa cum 80% sunt prosti patologici in tara asta asa sunt si in SRI/DNA/PARCHET/IPJ si bineinteles in jandarmerie o institutie praf de coruptie cu oameni de nimic,slugi,nepregatiti,neprofesionisti o turma de prosti asa cum s-a vazut la televizor aseara la protestele din Bucuresti.

Lasă un răspuns