Ponta „executat” de Dragnea la Piatra Neamţ?

DSC_0180bPiatra Neamţ ar putea intra în istoria politică contemporană drept locul în care fostul şef PSD, Victor Ponta, a fost „executat” de Liviu Dragnea şi noua conducere. Surse din PSD Neamţ iau în calcul această variantă pentru că în capitala de judeţ de sub Pietricica urmează să aibă loc la mijlocul lunii (16-17 ianuarie) Comitetul Executiv Naţional anunţat deja cu tam-tam de liderii nemţeni pentru a maximiza efectul de imagine („Dragnea vine cu această şedinţă în Neamţ arătând astfel şi respectul pentru organizaţia judeţeană”).

Cum presa naţională dă din 3 în 3 ore ştiri legate de fractura Dragnea-Ponta, mai ales după ce ultimul şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa o fundaţie cu specific politico-administrativ, cum (pe de altă parte) discuţiile despre fundaţia respectivă au culminat cu ipoteza excluderii din PSD a fostului premier, nu a mai fost decât un pas până la a se specula că această decizie ar putea fi luată în CEx-ul de la Piatra Neamţ.

Rămâne de văzut dacă dacă Piatra Neamţ va deveni „Târgoviştea” lui Ponta dar cert este că în istoria recentă nu regăseşte motive de bucurie. Reamintim că actualul lider PSD Neamţ, Ionel Arsene a fost sprijinit din greu de Ponta în cariera politică – a trimis-o chiar pe Rovana Plumb la ultima conferinţă de alegeri de la Neamţ – iar când a fost vorba să fie ales un preşedinte interimar (după demisia lui Ponta din funcţia de preşedinte PSD), Arsene a sprijinit varianta Dragnea în detrimentul variantei Rovana Plumb (considerată mai apropiată de Ponta).

Vom reveni.

Daniel Vinca

cop ponta

Lasă un răspuns