Ponta acuză: „Cu bani!”, Arsene răspunde: „Victoraş, nu stăm cu trădătorii la masă!”
Duel de la distanţă între fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta şi Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ. După ce actualul preşedinte al Pro-România l-a acuzat pe fostul său subordonat politic că ar fi un fel de „Hrebenciuc 2.0” care securizează prin mijloace neortodoxe votul la Moţiunea de cenzură, Arsene nu doar că respinge afirmaţiile respective dar anunţă şi că îl va da în judecată pe „Victoraş”.

Startul disputei a fost dat de Ponta care, miercuri seara, la România TV a acuzat-o pe Viorica Dîncilă că și-ar fi pus subalternii să îi contacteze pe parlamentarii din Pro România ca să îi convingă să nu voteze moțiunea de cenzură. Ponta a precizat că oamenii săi din partid au fost sunați de Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, care le-a promis bani de la buget pentru a nu mai vota împotriva Guvernului la moțiunea de joi. 

”Domnul Ionel Arsene e cel care a sunat toți deputații de la Pro România și le-a făcut propuneri. Sper că există înregistrări ca să… când va veni un moment, că va veni un moment. Cu bani. De unde sunt banii? De la dumneavoastră sunt banii, de la buget. Problema este că bugetul nu are bani pentru salarii și pensii. E infracțiune sadea, dar dacă noi nu prindem criminali, îl prindem pe Arsene că aleargă cu bani după deputați. Colegii mei parlamentari mi-au spus că își închid telefoanele că nu mai pot”, a descris Ponta scenariul apocaliptic suportat de parlamentarii Pro România…

Arsene nu a rămas dator şi, în urmă cu puţin timp a lansat contraatacul: „Stilul golănesc al dlui Victor Viorel Ponta de a face politică nu mai surprinde pe nimeni. Îl știm, cu toții cunoaștem ce îi poate pielea. Cu un asemenea om politic eșuat, pentru că altfel nu am cum să descriu un personaj care a ratat alegerile din 2014, deși a avut toată susținerea, un personaj care a fugit ca un laș de la guvernare și din fruntea partidului pe care îl conducea, nici nu merită să intri într-un dialog. Aroganța, mârlănia, continuă să îl caracterizeze pe Victor Viorel.
Acum, văd că a făcut din persoana mea o nouă țintă pentru a ataca PSD. Ce e Victoraș, nu ies voturile pentru moțiune? Nu poți să îi mai păcălești pe oameni?

Victoraș, eu îți recomand să te calmezi și să nu mai debitezi prostii pe la televizor. Nu mai ascultă nimeni minciunile și tâmpeniile pe care le aberezi.
Văd că am devenit omul care face și desface majorități, după mintea…aș zice îngustă, a dlui Ponta. Aș vrea să îl văd dovedind toate acuzațiile pe care mi le aduce în instanță. Îi voi acorda această ocazie pentru că mâine voi lua legătura cu avocați pentru a depune plângere penală pentru calomnie, pentru toate acuzațiile fantasmagorice ale lui Victoraș”.

Concluzia trasă de Arsene e pentru colegii săi de partid pe care îi avertizează că scopul fostului şef este dinamitarea PSD: „În final aș vrea să fie clar un lucru, pentru toți membrii PSD: Victor Ponta are un singur scop, iar acela e de a distruge PSD. A primit ordin, îl duce la capăt. Victor Viorel pozează acum în mare salvator, dar de fapt el nu vrea decât dispariția PSD. De ce? Pentru că i-am spus cu toții la revedere atunci când ne-a trădat. Cu trădătorii Victoraș nu putem sta la masă! Iar tu ești cel mai mare trădător al PSD. Ai reușit în toată existența ta să îi faci pe toți cu care ai interacționat să se delimiteze de tine, începând cu Adrian Năstase, cel datorită căruia ai ajuns om politic.
Așa că, ne vedem în instanță dragă Victoraș pentru a lămuri toate năzbâtiile pe care le-ai debitat la adresa mea”.

Tot miercuri seara, şi deputatul USR de Neamţ, Iulian Bulai a transmis un mesaj legat de „cumpărarea” voturilor parlamentarilor la Moţiunea de cenzură. Numai că, în contradicţie cu spirala informaţiilor pe surse şi a preţurilor anunţate până acum, care dădeau deja certă şi suma de un milion de euro per capita, Bulai coboară miza la 100.000 euro per vot de parlamentar.

Cert este că, până acum, nici Opoziţia şi nici jurnaliştii care au vehiculat respectivele informaţii şi sume nu au prezentat vreo dovadă irefutabilă sau vreo înregistrare care să probeze acuzaţiile. Rămâne de văzut dacă va apărea aşa ceva sau e vorba de simple declaraţii politice pentru care emitenţii nici nu răspund, fiind acoperite de imunitatea parlamentară.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns