Pomul Târgului de Crăciun a fost montat! Primele fotografii

Pomul de Crăciun care va fi martorul Târgului cu acelaşi nume din judeţul Neamţ a fost montat în această seară şi a fost îmbrăcat şi în perdeaua de lumini multicolore. Duminică, de la ora 15 vor începe primele acţiuni din Târgul de Crăciun din acest an, cu activităţi dedicate copiilor la Atelierele Moşului (ca să nu mai spunem că şi părinţii şi bunicii pot testa produsele de la căsuţele negustorilor, inclusiv o cană de vin fiert sau de ceai).

Vestea respectivă şi primele fotografii au fost postate pe internet de Carmen Nastasă, directorul centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, într-o postare atipică dar emoţionantă, în care spune că „Mi-e frig, mi-e foame și sunt obosită!” şi în care – fapt mai rar când e vorba de unii şefi – mulţumeşte apăsat echipei care a lucrat la asta.

„Mi-e frig, mi-e foame și sunt obosită! Dar îmi adun ultimele puteri, privesc spre bradul care va străjui Târgul de Crăciun, și simt un sentiment de fericire! E ancorat și luminează! Vă mulțumesc, oameni buni – colegi, colaboratori, simple cunoștințe – care ați acceptat să stați ore în șir înfruntând frigul și umezeala, ca să terminăm și această treabă! Un sincer MULȚUMESC!”, spune Nastasă în postarea care, am într-o oră, a strâns deja 150 de likeuri.

Bradul este amplasat la câţiva metri de Turnul lui Ştefan cel Mare şi conform unor informaţii neoficiale are o înălţime de circa 15 metri. Înainte de a fi realizată operaţiunea de aducere din pădure a acestui simbol al Crăciunului, aceeaşi directoare de la centrul pentru Cultură a stabilit împreună cu „echipa de la instituţie” (cum spune mereu) ca, în această primăvară, în cadrul campaniilor de împădurire realizate de Romsilva, să participe la plantarea a măcar 100 de copăcei.

D.V.

Lasă un răspuns