Pompierii militari au jurat! FOTO

Momente emoționante astăzi la prânz, în curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț. Zeci de părinți, bunici, frați, surori, iubite sau soții, dar și câțiva copilași au venit să asiste la ceremonia de depunere a jurământului de către cei 19 subofițeri care începând de astăzi renunță la haina civilă pentru a îmbrăca uniforma militară.
Ceremonia, la care a luat parte și prefectul de Neamț Niculina Dobrilă a fost deschisă de un Te-Deum, urmat de defilarea gărzii de onoare și s-a încheiat cu angajamentul solemn pe care și l-au luat în fața țării proaspeții militari.


De azi înainte, prin voia voastră, v-ați legat pe viață de țară. Fiți demni de acest legământ! Așa să vă ajute Dumnezeu!”, a fost îndemnul pe care colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț l-a adresat proaspeților subalterni, cărora le-a amintit menirea pe care și-au asumat-o: de a da tot ce au mai bun pentru a ocroti viața și bunurile cetățenilor. „Pentru acest lucru, militarii trebuie să își pună pe primul plan profesia. Nu trebuie să uităm că este nevoie de un echilibru între planul profesional și cel personal, dar datoria primează. Oamenii se bizuie pe noi să-i apărăm, și nu trebuie să-i dezamăgim, ci să ne pregătim din ce în ce mai bine”, a mai punctat colonelul Nițică.


Și prefectul județului li s-a adresat noilor cadre ISU, felicitându-le pentru curajul de a începe o carieră periculoasă și imprevizibilă: „Doamnelor, domnișoarelor și domnilor subofițeri, mă bucur sincer să fiu alături de dumneavoastră în momentul de debut al vieții profesionale. Vă privesc cu respect și admirație, pentru că, deși tineri, ați avut curajul de a îmbrățișa o meserie deloc ușoară, ci riscantă și imprevizibilă. Va trebui să dați dovadă de curaj, responsabilitate și de spirit de echipă. Însă, pe cât de grea și de riscantă este profesia pe care ați ales-o, pe atât de onorantă și plină de satisfacție este. Vă cer, deși de regulă nu sunt imperativă, să respectați jurământul pe care tocmai l-ați depus”, a spus Niculina Dobrilă.
Și dacă tot li s-a vorbit proaspeților pompieri de echilibrul dintre datorie și familie, imediat după încheierea ceremoniei aceștia au primit „liber” să meargă la rudele lor, care i-au întâmpinat cu flori și zâmbete din belșug. Ca să nu uite totuși că de astăzi trebuie să se supună rigorilor militare, tot colonelul Nițică a fost cel care le-a trasat ordinul: „La ora 13.45 se încheie programul de vizită!”. Cu alte cuvinte, bucuria de a fi alături de cei dragi – în timpul serviciului – nu a ținut decât vreun sfert de oră, după care au fost nevoiți să intre în pâine.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns