Pompier cercetat pentru alcoolemie de 3,8 la mie, scos basma curată de Parchetul Militar!


În seara de 6 martie a acestui an, o patrulă de poliție rutieră observa în trafic un autoturism circulând cu un proiector defect. Șoferul, un pompier angajat al ISU Neamț, era – așa după cum aveau să constate oamenii legii – beat turtă. În momentul în care i-a văzut pe polițiști, a oprit pentru câteva clipe, apoi a întors mașina și a pornit în goană spre Bicaz Chei, cu poliția pe urme. Agentul șef Victor Sava, de la Postul de Poliție Dămuc, este cel care era de serviciu în seara cu pricina, alături de un alt coleg, agentul principal Tiberiu Popa.
Documentarea realizată în acest caz a relevat faptul că la toată scena ar fi fost martor și un cetățean pe nume Ionel Pântea, pe care polițiștii l-au oprit în temeiul legii.  Numai că un banal control de rutină avea să se transforme în doar câteva secunde într-o urmărire ca în filme, care a început din Bicaz Chei și s-a terminat undeva în zona Păvăleni, locuită de țigani. Gura satului vorbește despre faptul că mașina condusă de Daniel Barb a trecut cu o viteză nebună, cu mult peste 100 de kilometri pe oră, pe urmele ei fiind autospeciala de poliție, cu sirenele și girofarurile în funcțiune.
Undeva în zona sălii de sport din Bicaz Chei, bărbatul a abandonat mașina și a luat-o la fugă spre pârâu, în cele din urmă fiind prins și încătușat. Surse apropiate anchetei spun că bărbatul a refuzat testul cu fiola și a fost dus la spitalul din Bicaz, pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul a fost unul halucinant – 3,80 la mie! Aceleași surse afirmă că între Daniel Barb și procurorul militar de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Iași, (instituţie către care poliția rutieră a declinat dosarul motivat de faptul că este implicat un angajat al MAI, n. red.), ar fi intervenit o legătură de încredere deosebită: procurorul a audiat doi martori care au susţinut varianta celui cercetat dar nu a chemat la audieri nici pe şoferul care a văzut că ar fi fost pompierul la volan, nici pe sătenii care ar fi putut confirma cine conducea autoturismul care zbura efectiv când era urmărită de Poliţie.

Potrivit unor surse demne de încredere,  cei doi polițiști care l-au reținut pe pompier sunt cercetați penal, la Neamț, pentru abuz în serviciu și falsificarea probelor de la dosar, la plângerea înaintată de pompierul „albit” de Parchetul Militar. Altfel spus – vă mai amintiţi de cazul cu judecătoarea prinsă băută la colan şi filmată când făcea circ iar apoi tot poliţiştii au avut de tras? – cei doi poli’i;ti sunt acum cercetaţi ca nişte infractori pentru vina de a nu fi întors capul şi de a nu a fi aplicat legea doar pentru „amărâţii cu Dacii”, după cum spune folclorul contemporan…

Asta în timp ce procurorul militar colonel magistrat Silviu Chifan ar fi dat dovadă de o clemență ieșită din comun în dosarul care-l implică pe Barb. În urma demersului jurnalistic, am aflat și că pompierul Daniel Barb ar fi declarat că nu el este cel care a condus mașina și că polițiștii l-au săltat de la sala de sport și l-au dus la spital pentru a-i lua probe de sânge.
Sătenii din Bicaz Chei, care cunosc foarte bine cele întâmplate, sunt uimiți și revoltați de faptul că o persoană care este prinsă cu o alcoolemie de aproape 4 la mie în sânge scapă basma curată, în timp ce un șofer care e depistat cu o concentrație de zece ori mai mică este judecat mai aspru. Unora li se returnează permisul de conducere, iar altora li se anulează!
Din martie, Daniel Barb a rămas pieton, iar din informațiile pe care le avem, în urmă cu câteva zile permisul de conducere i-a fost înapoiat. Nu aveţi motiv de panică, nu trebuie să vă feriţi, viaţa vă este în siguranţă – procurorul militar a stabilit că acesta este un şofer model…

 A.S.

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Pompier cercetat pentru alcoolemie de 3,8 la mie, scos basma curată de Parchetul Militar!

  1. Acest pompier este un exemplu negativ pentru isu. A fost cercetat în repetate rânduri de politie dar de fiecare data a avut un inger păzitor . Noi dacă făceam așa ceva eram de mult dați afară . De fiecare data se lauda ca va scăpa ca banul rezolva orice . Și banii făcuți din furturi de motorina . A se urmări relatia lui cu șeful de detașament și modul cum a intrat în sistem . Cine I a aranjat concursul . Este bolnav psihic . Zilnic își terorizează colegii și toată persoanele din preajma lui au de suferit. Anul trecut mama lui sa spânzurat din cauza lui ca avusese un accident la bicaz după care a fugit și săracul de tatăl sau a luat fapta pe el . Ca îi bătea . Atat mama lui cât și caruțasull lovit s au spânzurat . Și tot parchetul militar I a dat CLASARE

  2. Acest Barb,am impresia ca a facut armata la pompieri in perioada 2002-2003 si era doar la gheaze la porci pe malul canalului de langa ivv..ce talente isi dădea.!.

  3. Si in seara de 30 mai era intro stare de ebrietate maxima a facut un accident si a fugit de la locu accidentului nici pana in ziua de azi nu a mers sa vada ce face victima care a accidentato este un pericol public si vad ca pentru el nu este lege totusi cineva il ajuta sa scape de fiecare data si la cate dosare are totusi inca mai lucreaza la serviciul de pompieri.

  4. Este adevarat tot ce spune domnu Cioanca Mihai este un hot de rezervoare si si un om care a devenit spaima soselelor toata ziua umbla beat la volan si totusi cate dosare a avut si probleme a fost scos de parchetul militar fara nici un fel de pata si inca lucreaza la serviciul de pompieri asta nu este cirect ce se intmpla

Lasă un răspuns