Poliţistul reţinut pentru corupţie şi abuz în serviciu, plasat de instanţă în AREST LA DOMICILIU

Poliţistul de la Postul Bodeşti reţinut acum 2 zile pentru mai multe infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu nu a fost arestat preventiv, judecătorii de la tribunalul Neamţ considerând că este suficientă măsura arestului la domiciliu.
Valentin Viorel Lungu este „consemnat” la domiciliul său din Piatra Neamţ pentru o perioadă de 30 de zile.
Mai jos, minuta şedinţei de judecată:

„Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 al. 2 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului L V V. În baza art. 227 al. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 şi următoarele Cod procedură penală, ia faţă de inculpatul L V V, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 raportat la art. 297 al. 1 Cod penal (2 infracţiuni), trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 al. 1 Cod penal (2 infracţiuni) şi luare de mită, prevăzută de art. 289 alin.1 Cod penal (3 infracţiuni), totul cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod penal, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 27 septembrie 2019 şi până la data de 26 octombrie 2019, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte efectiv, respectiv, cel din municipiul Piatra Neamţ, Aleea Ulmilor nr. 40, bloc E 0, scara C, apartament 64, judeţul Neamţ fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul se va supune următoarelor obligaţii:
– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţelor de judecată ori de câte ori este chemat;
– să nu comunice cu martorii.
Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia Municipiului Piatra Neamţ. În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În baza art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, dispune, de îndată, comunicarea copiei prezentei încheieri inculpatului, organului desemnat cu supravegherea acestuia, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale de Paşapoarte şi Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Constată că inculpatul a fost asistat de avocat ales. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de consiliu, azi 27 septembrie 2019, ora 1630.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  61/2019  27.09.2019″.

V.N.

Lasă un răspuns