Poliţistul Cănărău, cu lanţuri la picioare, în faţa Ministerului de Finanţe

Poliţistul nemţean Ioan Cănărău s-a aflat miercuri alături de şi în fruntea colegilor săi la protestul organizat de agenţii de poliţie în faţa Ministerului de Interne. Mai mult, cu tricoul inscripţionat cu solicitarea de demisie a comisarului şef Bălău pe el, Cănărău a fost unul din cei doi poliţişti intens filmaţi de televiziunile centrale, mergând în lanţuri, în faţa bannerelor.

„Protestam cu lanturi la picioare, pentru ca ne simtim prizonierii incompetentei conducerii Ministerului Afacerilor Interne si al Ministerului Finantelor. Politistii nu mai vor sa fie mintiti, vor sa vina motivati la serviciu”, a spus Cănărău, care este nu doar lider al filialei nemţene SNAP, ci şi vicelider national.

Agenţii de poliţie spun că de cinci ani nu şi-au mai primit cel de-al 13-lea salariu, primele de vacanţă şi salariile compensatorii. Toate aceste drepturi le-au fost suspendate în 2009. Liderii de sindicat cer şi mărirea salariilor cu 10%, având în vedere că retribuţiile au îngheţat la nivelul din 2007.

Dupa tăierea salariilor cu 25% in 2010, politistii prezenti la protest sustin ca scaderea a fost mult mai mare in randul lor, chiar si cu 35% in unele cazuri. Asta pentru ca au pierdut si al 13-lea salariul, dar si primele de vacanta. Iar banii promisi pentru sarbatori legale si zile libere lucrate nu au ajuns niciodata la ei.

Politistii solicita revenirea la sistemul salarial si de prime de care au beneficiat pana in anul 2009.

Prin protestul lor, au cerut ca Guvernul sa le ia in calcul revendicarile, in conditiile in care proiectul recitificarii bugetare se afla pe agenda sedintei de miercuri a Executivului.

One thought on “Poliţistul Cănărău, cu lanţuri la picioare, în faţa Ministerului de Finanţe

  1. Domnule politist ! I-ati cocediu care sa se termine in ziua pensionarii,apoi emigreaza in Alaska… asa ca sa fii linistit!!!!!

Lasă un răspuns