Poliţiştii nemţeni, moment de reculegere pentru colegul ucis la Vişeul de Jos! „Şefii ne trimit în faţa morţii şi apoi transmit condoleanţe familiei!”

Şi poliţiştii din Neamţ au ţinut astăzi, la ora 14, un minut de reculegere în memoria colegului lor din Vişeul de Jos care a fost executat (înjunghiat) cu sânge rece chiar în Postul de Poliţie.
Cei aflaţi în serviciu au marcat momentul în poziţie de drepţi, lângă maşinile de Poliţie sau în birouri, cei aflaţi în ture libere au aprins chiar şi o lumânare.

„Sunt acasă şi am aprins o candelă pentru colegul ucis în Postul de Poliţie. Oricare din poliţiştii de la posturile de Poliţie putem păţi la fel, să ne trezim înjunghiaţi sau împuscaţi de vreun derbedeu sau chiar de o persoană cunoscută pe care nu o credem în stare de aşa ceva dar are de plătit vreo poliţă. Nu cred că mai există vreo ţară civilizată unde poliţistul să fie obligat să muncească singur, să nu aibă lângă el un coleg cu care să stea, cum se spune, <<spate în spate>>. Pentru un amărât de spor de dispozitiv suntem obligaţi să prestăm aşa-numitul serviciu de permanenţă care este, de fapt, o metodă comunistă de a-i pune pe oameni să muncească în timpul liber. Pentru că în acest serviciu de permanenţă nu eşti alarmat o dată la câteva luni sau la câteva săptămâni (cum ar fi de înţeles) ci aproape mereu. Asta e societatea românească: furturi, scandaluri, accidente rutiere sunt în judeţ nu doar între orele 8-16 ci şi în celelalte două schimburi. Sau poate chiar atunci e mai mare densitatea. Şi cel de pe permanenţă este mereu sunat şi trimis – evident singur – la toate aceste evenimente. Practic, şefii noştri ne trimit singuri în faţa morţii. Dacă păţim ceva, or transmite ei apoi şi trei cuvinte de condoleanţe familiei, o coroană luată din bugetul instituţiei şi o avansare la excepţional să ştie copiii rămaşi orfani ce erou a fost tatăl. Jenant!” – acesta este mesajul pe care un poli’ist din Neam’, de la un post comunal din zona Tîrgu Neamţ a insistat să-l publicăm.

O reacţie similară faţă de tema de fond o are şi poliţistul sindicalist Ioan Cănărău care a şi postat pe net următorul mesaj: „Dumnezeu sa te ierte, drag coleg, Nistor Gheorghe ! Domnule Despescu (N.R. – seful IGPR), scutiti-ne de parerile dvs de rau! Sunteti cu totii vinovati ! Parerile de rau ale celor care l-au trimis la moarte !!! Cat cinism!
Dvs. si conducerea Ipj Maramures va exprimati regretul pentru moartea agentului de politie injunghiat, prin comunicate lacrimogene, cu vorbe frumoase, plagiate de pe undeva cu siguranta, pentru ca daca ar fi gandite de mintile dvs. luminate ne-am imagina ca in Politia Romana este un adevarat Rai unde programul de lucru e respectat cu sfintenie si politistii fac ore suplimentare doar din placere, pentru ca au un salariu bun iar sefii lor nu-i considera sclavi ci colegi, chiar frati !
Ucigasii de politisti nu sunt numai raufacatorii din strada! Sefii lor, care-i planifica, ii santajeaza si-i obliga sa mearga singuri la interventii sunt adevaratii criminali! 
Un fost subordonat de-al dvs. a inventat permanenta pentru siguranta si confortul sefilor, spunandu-le agentilor ca serviciul politienesc trebuie sa aiba continuitate, ca sunt obligati sa munceasca zile in sir ca doar iau spor de dispozitiv!
Unii sefi si-au tras cativa lingai langa ei care sa nu fie de acord cu serviciul in ture de 12/24, 12/48, sa motiveze ca nu vor sa patruleze in alte comune cu o stare infractionala mai ridicata si uite asa politistii stau singuri la post sau intervin singuri la apelurile 112! 
Nu suntem uniti, din pacate!
Din aceasta cauza uitati unde se ajunge, la avansari postmortem, la familii distruse, in timp ce seful criminal primeste pensie ani buni si-si joaca nepotii pe genunchi.
Trebuie sa spunem STOP si sa rasturnam sistemul odios!
Am jurat sa ne dam viata pentru patrie nu sa murim ca prostii!”.

Şi poliţistul Marius Coşerariu (cunoscut şi drept „Godină de Neamţ” – are publicate 3 cărţi de poezie şi este implicat în instruirea unor copii aplecaţi spre muzica folk) a reacţionat la un mesaj de condoleanţe promovat de pagina facebook a Poliţiei Române: <<Început de an însângerat.O viață întreagă ( de polițist), ne „faultăm” , iar spre finalul carierei, murim înjunghiați de vreun dement scăpat de sub control.Acesta e sistemul, dar șefii ne transmit „sincere condoleanțe” , de parcă ar ține loc de drepturi și codiții decente de muncă…Dumnezeu să-l ierte pe colegul nostru>>.

Tot mai mulţi poliţişti din ţară (inclusiv din Neamţ) distribuie la această oră un mesaj prin care poliţiştii sunt sfătuiţi să nu mai accepte programările (ilegale, după cum spun chiar unii avocaţi) în astfel de servicii de permanenţă şi să oblige astfel responsabilii din sistem să programeze ture normale de 12/24 cu 12/48.

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Poliţiştii nemţeni, moment de reculegere pentru colegul ucis la Vişeul de Jos! „Şefii ne trimit în faţa morţii şi apoi transmit condoleanţe familiei!”

 1. Nu va place ,nu mai stati in MAI…cand luati bani nu va e teama pentru siguranta voastra???voi cand faceti abuz de functie si ne plangem noi aia de rand nu se mai sesizeaza nimeni!!!

 2. cu regret , o spun : actiunea acesta este a unor impostori in uniforma care , profitand de moartea unui coleg de-al lor , fac circ ieftin .
  ncici macar nu au habar ce s-a intamplat acolo , dar fac teatru . Dumnezeu sa-l ierte , condoleante familiei . peste 2- 3 saptamani nici naiba nu-i va mai cunoaste .
  trantorii acestia , multi luati de pe strada si facuti politisti , nu inteleg ca nu sefii ii trimit la moarte ( ii trimit la luat spaga ) , profesia le cere sa-si puna in pericol chiar viata , in apararea intereselor cetatenilor ( nu ale interlopilor ) .
  prefacutilor dijn sindicat : ce prevederi legale ati initiat voi pentru apararea intereselor politistilor decedati in misiune , raniti in timpul serviciului , cu boli profesionale grave , etc. ?
  are asigurare de viata intregul personal al politiei romane ?
  va pozati langa masini cu girofarul pornit ?
  coserariu lua apararea spagarilor de la circulatie si ordine publica , fara jena . politia romana trebuie desfiiintata cu totul
  ( asa cum au facut alte tari ) atat de putreda este . si voi , in neamt , nu prea sunteti politisti .

  Admin: afirmatia cu Coserariu care ar fi luat aparerea celor cercetati pentru luare de mita este o inventie, din ce stim noi. Dati-ne un link spre o asemenea afirmatie sau luare de pozitie publica. Altfel ramane gogoasa…

Lasă un răspuns