Polițiști înjurați și amenințați cu moartea de un șofer băut


Un control în trafic a luat o întorsătură neașteptată vineri după amiază, informează responsabilii Inspectoratului Județean de Poliție Neamț. Protagonist a fost un șofer de 66 de ani din Vânători – Neamț care, ajuns la Crăcăoani, a călcat prea tare pedala de accelerație, iar polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, pentru a-l sancționa. Bărbatul n-a ținut cont de semnalul acestora și și-a continuat drumul. N-a ajuns prea departe, pentru că la aproape un kilometru distanță mașina pe care o conducea a fost blocată în trafc.
Cum bărbatul mirosea a băutură, i s-a spus să sufle în fiolă, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Când a auzit că urmează să fie dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, bărbatul și-a pierdut cumpătul și i-a înjurat pe cei doi polițiști, mergând chiar până la a-i amenința cu moartea.
În cele din urmă a fost dus la Spitalul din Târgu Neamț, unde a refuzat să se lase înțepat pentru a i se lua sânge. Pentru faptele sale, bărbatul s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de ultraj și refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cazul a ajuns în atenția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns