Polițist nemțean, pe podiumul Campionatului de șah al MAI


Subcomisarul de poiliție Adrian Axinia, ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității al IPJ Neamț s-a clasat pe treapta a treia a podiumului Campionatului de șah organizat de MAI, informează responsabilii Poliției Neamț.
La competiție a participat și fratele acestuia, subcomisarul de poliție Florin Axinia, împuternicit la conducerea Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, clasat pe poziția a patra.
Competiția s-a desfășurat în perioada 2-8 aprilie și a reunit oameni ai legii din întreaga țară, uniți de aceeași pasiune: tabla de șah. Plăcerea jocului de șah le-a fost insuflată celor doi de tatăl lor din fragedă pruncie, încă de când aveau 5 ani. De mici, au luat parte la diverse concursuri pe echipe, fiind antrenați la Clubul Copiilor din Roman de profesorul Cezar Labău.
Pe parcursul carierei profesionale, cei doi polițiști au reușit multă vreme să ia primele două trepte ale podiumurilor la diverse competiții de profil organizate de IPJ Neamț, dar și în cadrul competiției organizată de Ministerul Apărării Naționale prin Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamț. La acest concurs ce a avut loc cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, Adrian Axinia a luat locul întâi, surclasându-și competitorii în „jocul minții”

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns