Polițist lovit cu pumnul de un scandalagiu recidivist! IPJ Neamț, tăcere cu privire la cazul de ultraj!

Un polițist din Piatra Neamț a fost lovit aseară cu pumnul în figură și a putut fi imobilizat doar după ce au intervenit și „mascații” de la SAS. Dus în fața unui procuror, agresorul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj dar va fi cercetat în libertate.

Ultrajul s-a produs și în contextul în care – fapt reclamat tot mai des de liderii sindicali din Poliție – patrulele de Poliție din municipiile Piatra Neamț și Roman sunt tot mai puține și subdimensionate față de situația reală din teren.

Aseară, la Piatra Neamț, erau în serviciu, pe o singură autospecială, 3 polițiști și un agent de la Poliția Locală, după cum informează Sindicatul Europol (pe siteul IPJ a fost publicat azi un comunicat despre altă faptă, ca de obicei, cele de tipul ultrajelor fiind „dosite”). Cei 4 oameni ai legii au fost direc’iona’i, la un moment dat spre o sesizare apoi, în scurt timp „cineva a reclamat la 112 ca pe str. Dimitrie Leonida un barbat merge pe mijlocul strazii si loveste cu pumnii si picioarele in masini.
Un agent si cu politistul local au ramas la prima interventie, ceilalti doi agenti de politie au dat curs ultimei sesizari.
Cand au ajuns la fata locului, scandalagiul, care fusese in trecut arestat preventiv, a devenit violent si l-a lovit pe unul dintre agentii de politie cu pumnul.
Ofiterul de serviciu a dirijat spre locul incidentului si o patrula SAS care i-a ajutat pe agenti sa imobilizeze infractorul”, anunță Europol.

Sindicaliștii din Poliție trag din nou un semnal de alarmă: „Bineinteles ca procurorul a lasat agresorul sa plece linistit acasa, ca doar era sarbatoare.
In zi de Paste retinerea unui infractor care ataca politisti e un pacat mare. Ce spuneam chiar ieri? Ca avem manageri criminali care trimit politistii la moarte sigura.
Ii pedepseste cineva? Niciodata, au armura politica groasa. Unii sefi sunt in vacanta prelungita, in strada trebuie sa patruleze doar fraierii”.

Aceeași sursă arată acuzator și spre cel care aseară era la comanda IPJ chiar șeful Inspectoratului: „Exact cand la comanda IPJ Neamt se afla chiar seful inspectoratului, ofiter care tolereaza abuzurile sefilor criminali, le putem spune, care planifica in patrulare o singura patrula in tot orasul, un politist a fost ultragiat.
Minti luminate au gandit ca e ok sa planifici 3 politisti si un politist local pe o singura autospeciala, in schimbul de noapte”.

Chiar cu o zi în urmă, Europol Neamț atrăgea atenția că aceste patrule (mai ales de noapte) subdimensionate pun în pericoil viețile polițiștilor.

Așa cum spuneam mai sus, deși mai devreme Biroul de Presă al IPJ a postat comunicatul zilnic cu evenimente importante, ultrajul respectiv a fost trecut sub tăcere.

D.V.
foto – arhivă

 

3 thoughts on “Polițist lovit cu pumnul de un scandalagiu recidivist! IPJ Neamț, tăcere cu privire la cazul de ultraj!

 1. Smart-city. Parcă așa îi zice, nu? Asta nu înseamnă, cumva, și supraveghere video? Dacă efectivele polițienești sunt din ce în ce mai reduse, de ce nu avem camere video și monitorizare permanentă?
  Să lase naibii steagul ăla imens pe care vor să toace o căruță de euro, că nu ne trebuie! Nouă, plătitorilor de impozite. Lor, ălora de la cârmă și butoane le-o fi cu folos, ne-am prins, dar celor fără apărare, nu le trebuie steaguri în sensuri giratorii.
  Și nici festivaluri și târguri fără număr-fără număr și fără noimă.
  Alo? Taxa aia de protecție civilă pentru ce o plătim? Așa îi zice, nu?

 2. eu tot nu am inteles ? echipajul era format din 4 politisti , adica supradimensionat , nu subdimensionat .
  din 4 politisti trebuiau formate 2 echipaje , nu unul .
  patru politisti au chemat alt echipaj SAS , pentru a imobiliza un singur scandalagiu ?
  n-ar trebui sa plece acasa ? cam fac umbra pamantului degeaba .
  apropo , domnule jurnalist , despre abuzurile grosolane ale politistilor de la ordine publica , nu prea aflam . articole omagiale , dedicate acestor interlopi in uniforma , au cam devenit o regula in orasul interlopilor in uniforma sau roba .
  o simpla reglare de conturi , la fel cum s-a intamplat la tequila , tic tac , maelvi , etc , etc.
  despre atacul , cu sabia , din zona Teatrului Tineretului – nu s-a scris nimic in presa locala .
  incompetenta crasa , coruptia generalizata , protejarea interlopilor – aceasta este cauza acestor „incidente „.
  las’ ca procurorii „este buni” cand acopera infractiunile unora ca haldan , ursu , strechie , pricop , tapu – sefi de pe la municipala si IPJ . si judecatorii ( fosti colegi ) „este buni” cand inchid ochii la traficul de droguri ( aducator de mari venituri celor in uniforma si roba ) . acuzatia este facuta in documente oficiale , cu probe , imi asum fiecare acuzatie facuta .

  in concluzie , nu sunt de compatimit aceste personaje platite cu 1.000 – 1.200 euro lunar .

 3. Cosmin are dreptate!Chiar e nevoie de 4 politisti si trupe SAS pentru a imobiliza un singur scandalagiu?!Problema nu e „subdimensionarea” patrulelor, ci slaba pregatire si dotare a acestora!Sunt pline birourile politiei de pilosi si fufe, iar pe strada ies oameni neinstruiti si nedotati corespunzator!Nu cred ca ar fi foarte greu ca politistii de strada sa fie dotati , de exemplu, cu aparate cu electrosocuri ori cu plase de imobilizat persoanele violente…Perfect de acord si cu celelalte afirmatii ale lui Cosmin!

Lasă un răspuns