Polițist din Neamț, rol determinant în depistarea unui bombardier la volan, în Vaslui…

Un polițist din Neamț aflat în misiune și care traversa județul vaslui a avut un rol determinant în tragerea pe dreapta a unui bombardier care șofa beat.

„BĂRBAT PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR DE CĂTRE POLIȚIȘTII DIN VASLUI

Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efectuează cercetări față de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.
La data de 3 iulie 2024, ora 14.33, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat de către un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, aflat în misiune, cu privire la faptul că un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, este condus haotic și pune în pericol circulația rutieră, pe drumul național DN 15D, în comuna Ștefan cel Mare din județul Vaslui.
Deplasat în temeiul sesizării, un echipaj al Serviciului Rutier Vaslui a depistat autoturismul indicat în sesizare și a identificat șoferul care îl conducea, respectiv un bărbat de 42 de ani, din Vaslui, care se deplasa din direcția Negrești spre Vaslui.
Bărbatul a fost blocat în trafic de către echipajul nemțean după ce ar fi efectuat manevre periculoase traficului rutier (depășiri prin care a pus în pericol ceilalți participanți la trafic și circulație pe sensul opus de mers sau pe acostament)”, punctează comunicatul emis de Poliția Vaslui.

Și, evident, la vericarea cu alcoolmetrul, rezultatul a fost cel așteptat: peste 1 la mie ]n aerul expirat, ceea ce ]nseamn[ c[ la probe biologice va fi un rezultat aproximativ dublu. Adic[ aproape de coma alcoolică.

<Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 5 iulie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui l-au prezentat pe bărbat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului depistat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”>, meionează aceeași sursă.

V.N.