Politicienii spun lucruri trăsnite! „Următoarea şedinţă de Consiliu Local va fi lângă stâna primarului. Cu Consiliu Judeţean, Prefectură, Mediu…” VIDEO


Un consilier local din Roznov aflat mai nou în opoziţie faţă de primarul Ionel Ciubotaru a anunţat că următoarea şedinţă extraordinară va fi lângă stâna familiei primarului.

<<Şi dacă tot filmaţi… Ştiţi unde va fi următoarea şedinţă de Consiliu? Şedinţă extrordinară – dar vă rog să daţi! – la 50 de metri de stâna primarului. Cu televiziune, Consiliul Judeţean, Prefectură, Mediu, Inspecţie în Construcţii. La 50 de metri, acolo fac…
Daţi asta pe post că o să fiţi invitaţi şi acolo.
Să vedem cum se deversează, unde se deversează, ce autorizaţii avem, ce autorizaţii nu avem…>>, spune consilierul local PSD Ioan Stroea (care este şi director adjunct la liceul din localitate), moment care poate fi văzut în înregistrarea video de mai jos, la minutul 47.30.

După cum se remarcă din declaraţia respectivă, consilierul local este convins că instituţiile judeţene menţionate vor percuta necondiţionat la dorinţa lui, detaliu ce dinamitează statutul de apolitism al instituţiilor de stat. Mai mult, din ceea ce spune consilierul rezultă că şedinţa s-ar dori, în fapt, o anchetă la adresa primarului cu care majoritatea consilierilor PSD nu se mai află pe aceeaşi lungime de undă.
Legea permite Consiliului Local să numească comisii pe diferite teme (inclusiv de analiză, cercetare administrativă etc) dar aceeaşi lege stabileşte că rolul primordial al aleşilor locali este legiferarea Hotărârilor de CL iar şedinţele sunt dedicate votării proiectelor de hotărâri şi unor discuţii şi interpelări la Diverse. În niciun caz nu se poate realiza o anchetă administrativă într-o şedinţă de CL.

Anunţul consilierului local a fost făcut la finele unei discuţii mai ample care a avut loc acum câteva zile la Roznov-Slobozia. La şedinţa convocată de primarul Ionel Ciubotaru a participat şi prefectul Daniela Soroceanu care a punctat că şedinţa nu poate avea loc într-un cadru legal deoarece consilierii nu au la mapă toate documentele necesare. Şedinţa nu a mai avut loc dar consilierii locali PSD, mai ales Ioan Stroe au fost luaţi la rost de cetăţenii din comunitate acuzaţi fiind că meciul personal pe care îl au cu primarul le influenţează major atitudinea, că ar vrea să pună în pericol un proiect de circa 800.000 lei pentru modernizarea unor clădiri ale şcolii prin suprapunerea unui alt proiect, de circa 185.000 lei, referitor doar la realizarea unor toalete.

Întregul bâlci îl vedeţi în video de mai jos, ca şi felul în care unii aleşi locali ştiu să reziste la întrebările sau acuzele cetăţenilor. Anunţul lui Stroe cu şedinţa la stână a venit tocmai ca o reacţie la faptul că oamenii l-au luat la întrebări şi că şedinţa a fost organizată la Slobozia: De ce a organizat şedinţa în bârlogul lupului? Ca să votăm sub presiune?…”.

Oficial, primarul de Roznov este tot membru PSD, dar el a intrat în dizgraţia organizaţiei judeţene după ce fiica sa, Mădălina Ciubotaru, a demisionat din Consiliul Judeţean şi din PSD pentru a se alătura echipei Pro România.
În urmă cu 3 ani, şi primarul Ciubotaru şi consilierul Stroe au candidat sub sigla PSD. Evident că atunci nimeni nu vedea nicio posibilă ilegalitate la stâna familiei primarului…

VIDEO – momentul cu şedinţa anunţată la stână, la min. 47.30:

D.V.
sursa video – youtube / Mesagerul de Neamt

Lasă un răspuns