Politică de băltoacă! Micu despre Manoliu: „SENATORUL MORMOLOC”!

Primarul interimar Lucian Micu a ţinut să demonstreze că este un veritabil politician român contemporan şi că este la fel ca alţi colegi ai săi din politica hulită de români: pe parcursul unei conferinţe de presă de peste jumătate de oră a făcut mai multe referiri la un adversar politic pe care nu l-a numit ci l-a nominalizat cu porecla / insulta „Senatorul Mormoloc”. Precizăm că în accepţiunea publică acest cuvânt are o conotaţie negativă atunci când este folosit la adresa unei persoane.
Cel vizat fără nicio urmă de confuzie de porecla pe care Micu a spus-o de cel puţin 4 ori astăzi este senatorul Dan Manoliu iar DEX-ul consemnează în afară de sensul principal de „larvă sau pui de broască” şi sensurile figurate de „Om molatic, lipsit de energie, încet în mișcări” sau “om bleg / lipsit de energie / încet în mișcări”. Mai jos, câteva din aceste referiri (la finalul articolului, şi conferinţa de presă în format VIDEO, ca să nu auzim celebrele scuze penibile cu “scoaterea din context”):

<< E o problemă de sistem care, din păcate, nu a fost înţeleasă de unii oameni din conducerea Judeţului Judeţean (sic!), este vorba de actualul Senator Mormoloc, care cât a condus Consiliul Judeţean şi a avut în subordine Apaservul a realizat două lucruri măreţe pentru romaşcani: Unu, a mutat dispeceratul de la Roman la Piatra Neamţ, practic a desfiinţat Dispeceratul Apaserv de la Roman, un lucru extraordinar de util pentru romaşcani, şi un al doilea lucru deosebit pentru romaşcani pe care l-a făcut, a fost scoaterea permanenţei în timpul zilelor libere şi în week-end, de la Apaserv>>.

<<Prima sesizare s-a făcut la ora 12 noaptea, la Dispeceratul Companiei Apaserv din Piatra Neamţ. Tocmai de aceea vă spuneam că e una din supărările mele că în mandatul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al domnului senator Mormoloc s-a mutat dispeceratul de la Roman la Piatra Neamţ>>.

<<Nu e sabotaj, având în vedere ceea ce v-am relatat acum, pot să-i spun chiar atentat. Păi domnul senator Mormoloc dacă a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi a mutat dispeceratul de la Roman la Piatra Neamţ, a scos oamenii din dispozitiv pe timp de noapte, cum numiţi asta?>>.

Deşi reperele „actual senator – fost vice CJ” erau evidente în a-l identifica pe Dan Manoliu drept destinatarul glumiţelor primarului interimar, jurnaliştii i-au cerut de vreo câteva ori lui Micu să spună numele celui la care face referire.

Cu un zâmbet „ca-ntre băieţi, la o bere”, Micu a refuzat (deşi era într-o conferinţă de presă unde există reguli de comunicare care nu permit semnul egal între acţiunea respectivă şi un concurs de bancuri pe terasă) şi a continuat în aceeaşi notă:

<<Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Păi, e de la apă. Mormolocii nu cresc în apă? Din ăştia fără coloană vertebrală… Urmăriţi comunicatele de presă. Că ei asta aveau… Sâmbătă dădeau comunicate de presă, nu aveau alte preocupări>>.

În sâmbăta în care 50.000 de oameni rămăseseră fără apă, senatorul Dan Manoliu a dat un comunicat de presă, în calitate de preşedinte PSD Roman, dar abia după ce primarul interimar făcuse prima comunicare pe tema avariei cu titlul << Sabotaj marca PSD>>.

Pe parcursul conferinţei de presă de astăzi, primarul interimar Micu a mai lansat câteva săgeţi: spre PSD, spre conducerea CJ Neamţ, şi chiar a Prefecturii (aceasta, ultima, va face obiectul altui articol). Mai jos, câteva din respectivele mesaje politico-administrative:

<<Supărarea mea cea mai mare a fost că desi avaria a fost anunţată la dipeceratul Apaserv la ora 12 noaptea, echipele Apaserv au intervenit abia dimineaţa în jurul orei 8,30.
Şi de aceea şi reacţia mea că oameni care au trecut prin funcţii de conducere, care puteau să lase ceva în urma lor, au lăsat, din păcate, un dezastru şi mai au şi curajul să comenteze, pe de o parte, din birouri sau de pe cine ştie ce terasă, în vreme ce oamenii munceau acolo în zonă şi mai mult decât atât să şi dezinformeze şi să mintă>>.

<<Dar e aproape ziua de 11 când romaşcanii vor decide care este adevărul şi cine, cât s-a implicat în rezolvarea problemelor din oraş, pentru că eu nu am văzut pe nimeni acolo care să vină, din conducerea Consiliului Judeţean, de exemplu>>.

<<A sta pe margine, a mânca seminţe şi a comenta e foarte simplu>>

<<Nemulţumirea mea e că nimeni de la Consiliul Judeţean nu a fost prezent dar probabil îi vom vedea săptămâna asta pe aici…>>.

În aceeaşi conferinţă de presă, Micu a mulţumit reprezentantului Prefecturii care a stat non-stop la locul faptei (subprefect Iulian Jugan) dar şi unor oameni de afaceri care au dat o mână de ajutor (George Biciuşcă, Claudiu Moroşanu).

Mai jos, integral, în format video, conferinţa de presă de azi de la Primăria Roman:

Daniel VINCA / sursa video: roman24.ro

Nota Redactiei: Vestea utilizează în ilustrarea propriilor știri și conținut video de la terți, de pe youtube sau facebook (cu citarea sursei, evident). Preferăm să punem direct „televizorul” de la sursă pentru că așa e corect și colegial.
Totuși, în caz că vreodată vedeți că respectivul conținut VIDEO este inaccesibil sau a fost șters, vă rugăm să ne semnalați acest fapt și vom reposta noi (prin redifuzare de video, pe youtube), pentru că nu putem lăsa informația inițială de devină ciuntită (evident, copiem în arhiva proprie tot conținutul postat cu link sau embed)
Această precizare nu are legătură cu colegii de la roman24.ro, pe care îi considerăm profesioniști și corecți.

Lasă un răspuns