Poliţia Rutieră recomandă!

lanturi

* Sfaturi de prevenire a accidentelor rutiere datorate condiţiilor meteo nefavorabile

Având în vedere că, în următoarea perioadă, județul Neamț este sub alertă de cod galben-vreme nefavorabilă, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic :

– asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare;
– dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece;
– reduceţi viteza și nu subestimaţi dificultăţile impuse de condiţiile meteo;
– distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare în condițiile unui carosabil umed sau alunecos, care să permită oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol,  atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, manevră ce poate duce la derapare și pierderea controlului asupra vehiculului!
– acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz când observaţi că din sens invers vin alte autovehicule, câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
– în zilele cu ploi, lapoviță, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului.  În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

sursa: IPJ Neamţ

Lasă un răspuns