Poliția Neamț minte cu nerușinare! Tânăr agresat: „Am dat declarație scrisă la Poliția Roznov în prima zi. A doua zi am mers și cu filmul dar…”

Poliția Neamț minte cu nerușinare prin purtătorul de presă (subordonat direct șefului IPJ Neamț) și opinia publică ba chiar și pe prefectul județului Neamț.
În cazul <<Video CENZURAT cu Spartacus din Slobozia-Roznov, gol pușcă! Lovește bestial și batjocorește sexual un puști…>>, IPJ Neamț a comunicat la câteva ore după prima dezvăluire de presă (din TVM Neamț) că s-a autosesizat din articolele de presă pentru <<că niciun polițist din cadrul Poliției orașului Roznov nu a fost sesizat direct sau prin Serviciul Unic 112 cu privire la această faptă>>.  Aceeași informație este făcută publică într-o postare pe facebook și de prefectul Lazăr care, evident, s-a folosit de ceea ce i-au comunicat șefii de la IPJ Neamț.
Numai că TVM Neamț vine cu o nouă dezvăluire, absolut înfiorătoare, făcută de una din victime în fața camerei de luat vederi: tânărul respectiv a mers la Poliția Roznov încă din ziua incidentului, a dat și declarație scrisă, ba chiar a mers si a doua zi, de data asta împreună cu cealaltă victimă (care a fost agresată și sexual) dar polițiștii i-au trimis la plimbare deși acum aveau asupra lor și filmul care proba tot ce s-a întâmplat în ziua precedentă.

Orice analiză, de orice fel (inclusiv psihologică) a imaginilor cu tânorul-victimă care spune cum a fost în două zile la Poliția Roznov (în prima dând și declarație) arată, indubitabil, că acesta nu minte.
De partea cealaltă, comunicarea bâlbâită a Poliției Neamț din seara zilei de 26 mai arată mai curând grija ca nimeni că nu pună la îndoială competența polițiștilor și a șefilor de la Poliția Roznov și de la IPJ Neamț.
Mai jos, răspunsurile IPJ Neamț date pe un grup de comunicare (whatsapp) cu presa (notăm paragrafele):

1.Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov s-au sesizat din oficiu și fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a comis fapta.
2.Din cercetările preliminarii a reieșit faptul că, în timp ce un tânăr de 18 ani se afla pe o stradă din orașul Roznov, ar fi agresat sexual un minor în vârstă de 16 ani, pe care l-ar fi lovit.
3.În referire la afirmația potrivit căreia polițiștii ar fi fost sesizați privitor la aceste aspecte, facem precizarea că niciun polițist din cadrul Poliției orașului Roznov nu a fost sesizat direct sau prin Serviciul Unic 112 cu privire la această faptă.

De ce „sesizare din oficiu” dacă tânărul a fost, a spus, a dat declarație scrisă? Sau deja a aruncat declarația lui la coș?
Punctul 2 e genial – povestește ceea ce a văzut o țară întreagă, la acest moment filmările cu incidentul având sute de mii de vizualizări.
Punctul 3 arată că Poliția Roznov funcționează de pomană, eventual în beneficiul infractorilor, dacă nu cumva situația e mai gravă.

Este indubitabil că prezența tânărului în ziua de 24 și a celor doi tineri în ziua de 25 mai poate fi probată nu doar prin declarația lui în fața camerei de luat vederi ci și de ceilalți doi polițiști care erau în sediu împreună cu cel nominalizat („Vrânceanu”) dar și de camerele de supraveghere și din instituție și din zonă.
În cel mai „fericit” caz, suntem în fața situației în care un polițist l-a mintit pe șeful Poliției Roznov care, la rândul său, a furnizat minciuna drept adevăr șefilor din IPJ care, la rândul lor, l-au trimis „pe fentă” și pe prefectul George Lazăr.
De ce a plecat de la Roznov (dacă e așa) informația că niciun polițist de acolo nu a fost sesizat?

Incompetență? Delăsare? Lene? Pactizare cu infractorul?
Asta ar trebui să stabilească cineva abilitat dar în niciun caz șeful Poliției Roznov care, în această situație, este evident că e depășit de situație dacă nu e vorba de ceva mai grav și în cazul lui.

Ce polițiști sunt aceștia care auzind de agresarea fizică și sexuală a unor adolescenți tratează cazul la capitolul „lasă pe mâine, ba pe poimâine?”. Ce abilități de șefi, de lideri au cei care pot fi duși de nas sau tolerează astfel de situații?
Amintim că actualul șef al Poliției Roznov este subcomisarul Ionuţ MATACHE, ajuns în această funcție după un stagiu la Biroul Control Intern al IPJ. Cu ce se ocupă acest birou, în general, știu toți polițiștii: cu vânarea liderilor de sindicat indezirabili (a se vedea mizeriile făcute de unii șefi ai IPJ liderului sindical Ioan Cănărău, prin intermediul ofițerilor de la Biroul Control Intern) și, mai nou, prin pânda cu zel a postărilor și comentariilor de pe facebook a unor polițiști care se trezesc sancționați pentru delict de opinie.

Să nu uităm să arătăm și cum minciuna de pe filiera Poliția Roznov-Poliția Neamț l-a dus în eroare și pe prefectul de Neamț:

Probabil că această postare în care a ajuns să spună un neadevăr pentru că, la rândul lui, a fost mințit de șefii IPJ Neamț va fi învățătură de minte și pentru George Lazăr dar și un util „clopoțel” care i-a reamintit că este pe funcția de prefect pentru cetățeni și nu pentru bugetarii de lux care nu-și pun subordonații la treabă, real, în folosul nemțenilor.

Nu este prima dată când IPJ Neamț minte în acest hal de nerușinare. Și e bine de știut că nu purtătorii de cuvânt sunt vinovați pentru că aceștia livrează publicului, mass-mediei ceea ce primesc și ei la rândul lor de pe filiera șefi-șefuți…

Dar ca ditamai Inspectoratul de Poliție să facă din minciună politică oficială și să arate, astfel, că nu victima e importantă ci pactizarea cu infractorul (prin favorizarea acestuia) e deja prea mult! Ce credeți, domnule prefect?

Daniel VINCA

One thought on “Poliția Neamț minte cu nerușinare! Tânăr agresat: „Am dat declarație scrisă la Poliția Roznov în prima zi. A doua zi am mers și cu filmul dar…”

Lasă un răspuns