Poliţia locală a stabilit preţul corect pentru 3 coji de seminţe: AMENDĂ DE 500 DE LEI!

500 de lei – aceasta este amenda pe care a primit-o un taximetrist de la un agent al Poliţiei Locale Piatra Neamţ, pentru că ar fi aruncat coji de seminţe pe spaţiul public. “M-a amendat pe nedrept. Erau 3 coji de seminţe în dreptul maşinii mele. Nu erau aruncate de mine. Nici nu aş fi avut când să fac eu mizerie acolo, abia ajunsesem de câteva minute în staţie, se poate vedea şi pe camerele de luat vederi din zonă”, spune taximetristul amendat.

Procesul verbal completat de poliţistul local Valentin Isăcescu consemnează însă cu maximă fermitate: “Aflându-se în staţia taxi casa de Cultură, situată pe B-dul Republicii a aruncat coji de seminţe pe domeniul public provocând indignarea cetăţenilor care treceau prin zonă. Amendă în sumă de 500 lei”.

Raportată la cele 3 coji de seminţe invocate de contravenient, suma amenzii ar duce la un preţ de 166 lei per coajă de seminţe. Preţul poate scădea la jumătate dacă taximetristul plăteşte amenda în 2 zile lucrătoare. Adică sanţiunea ar fi de doar 250 de lei, altfel spus, cam 83 per coajă…

Taximetristul Ionuţ Cătălin Băluţ are însă altă părere, consemnată ca atare chiar şi în procesul verbal: “Nu sunt de accord. În toată staţia sunt coji de seminţe care nu sunt ale mele”.

Cert este că dacă şoferul contestă amenda, cazul ajunge în instanţa de judecată. Unde Poliţia Locală trebuie să facă proba proprietăţii cojilor de seminţe dar şi a indignării provocată cetăţenilor.

Un singur detaliu nu lămureşte procesul-verbal completat altminteri cu atâta precizie: cojile în discuţie erau de dovleac sau de floarea soarelui?

D.VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Poliţia locală a stabilit preţul corect pentru 3 coji de seminţe: AMENDĂ DE 500 DE LEI!

  1. Adevarul este ca mania asta a spartului de seminte numai in Romania o vezi…parca-s nebuni,rontaie si troznesc zi-lumina. Mai infect comportament ca asta greu gasesti. Stai frate acasa si umple-ti covorul de coji,nu strada,ca nu e a ta. Serios,as interzice semintele. Nici englezii,cat sunt ei de prost crescuti si mardeiasi,nu fac atata mizerie….

Lasă un răspuns