Poliția Locală: „PMP avea aviz de la arhitectul șef!”. Și explicații pentru serviciile tip „firmă privată la partid”

Poliția Locală Piatra Neamț anunță că cele două bannere amplasate de PMP și care au iscat ceva vâlvă aveau aprobările legale emise de Primăria Piatra Neamț. Într-o informare remisă presei, aceeași Poliție Locală explică și motivația pentru care un echipaj îi asista, precum o firmă privată de pază, pe cei care montau bannerel: fluidizarea traficului. Reamintim că reprezentanții Poliției Naționale au anunțat de numeroase ori că singura activitate pe linie de circulație rutieră pe care o pot desfășura cei de la Poliția Locală se referă la constatarea contravențiilor legate de parcare sau staționare nelegală și că orice altă implicare a polițiștilor locali în traficul rutier este un abuz.

„Referitor la materialele publicate  în mass – media locală, în data de 24.03.2019, articole care făceau referire la ilegalitatea amplasării a 2 bannere pe strada Mihai Eminescu și Bulevardul Republicii din municipiul Piatra Neamț vă  precizăm următoarele:

În urma unei solicitări a Partidului Mișcarea Populară  – organizația județeană Neamț, înregistrată la Primăria Piatra Neamț în data de 08.03.2019, cu nr. 6444, s-a autorizat, prin emiterea unui aviz favorabil, de către arhitectul șef al municipiului Piatra Neamț, în data de 11.03.2019, în temeiul Legii 185/2013 (A)   amplasarea a două bannere cu conținut informativ privind un proiect al respectivei entități.

Menționăm că potrivit Legii 185/2013 completată și modificată prin legea 154/2017 – privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate ,  bannerele se pot amplasa cu avizul autorităților competente din cadrul primăriei, în baza unei documentații specifice.

În cursul serii de 24.03.2019, din inițiativa proprie, reprezentanții organizației  au dezasamblat  cele două bannere”, anunță Poliția Locală.

Explicația privind faptul că polițiștii locali au fost trimiși de chiar Directorul Eugen Pancu, ca niște bodyguarzi privați, să-i păzească pe cei care montau bannerele unui partid este cel puțin spumoasă: „Prezența Poliției Locale în momentul amplasării bannerelor, a fost solicitată cu scopul de a asigura fluidizarea traficului și evitarea producerii de accidente rutiere”.

D.V.

 

2 thoughts on “Poliția Locală: „PMP avea aviz de la arhitectul șef!”. Și explicații pentru serviciile tip „firmă privată la partid”

  1. Patrula era de ordine publică, deci fără competență în fluidizarea traficului rutier.

  2. Atunci , sa-l dea afara pe arhitect!In Piatra Neamt este interzisa amplasarea oricarui banner, conform unei Hotarari de Consiliu Local!

Lasă un răspuns