Pokemon Go, varianta electorală: PIOŞI, DUPĂ VOTURI, ÎN BISERICĂ!

Ca într-un adevărat joc Pokemon Go adaptat nevoilor electorale, postările de pe net ale candidaţilor înscrişi în cursa pentru Primăria Roman arată cât de apropiaţi sunt aceştia de problemele, frământările sau trăirile electorale. Iar când nu se bat ei cu pumnul în piept o fac susţinătorii lor (să le spunem postaci), ceea ce e acelaşi lucru, în fond.

Două postări care apar în conturile de facebook ale candidaţilor PSD şi PNL pentru Primăria Roman sunt elocvente din acest punct de vedere. Astfel, în data de 8 mai aflăm, cu fotografiile aferente, cum şi Lucian Micu şi Marius Neculai au participat cu o zi în urmă – cu pioşenia aferentă – la hramul unei biserici romano-catolice din Roman.

Pentru Micu – conform tradiţiei – postarea este făcută de fostul primar de Roman, actualmente deputat şi şeful PNL Roman, deputatul Leoreanu: <<Am participat ieri, alături de colegul meu Lucian Micu, primarul municipiului Roman, la un moment de mare împlinire sufletească şi spirituală, sărbătoarea hramului Bisericii Romano-Catolice „Isus Bunul Păstor”, din Roman, eveniment la care nu ai cum să nu te simţi acoperit de inimă şi frumos, împreună cu zecile de credincioşi care au participat la acestă minunată aniversare susţinută de Episcopul Aurel Percă şi preotul paroh Francisc Fărcaşel, alături de invitaţii lor, preoţi din parohiile din Roman şi din comunele din apropiere>>. Leoreanu a pus şi câteva fotografii ilustrative din care nu lipseşte cea cu el şi candidatul în prim-plan. Priviţi şi vă bucuraţi:

Dar bucuraţi-vă, deopotrivă, şi de cea de mai jos, postată de Marius Neculai de la PSD care, mai generos, a promovat o fotografie în care apar şi adversarii:

Evident, şi Neculai are mesajul aferent: <<Ieri a fost o sărbătoare a familiei, a bisericii, a credinței! Întreaga comunitate s-a adunat in fata altarului Bisericii Isus Bunul Pastor pentru a sărbători hramul și 10 ani de la consacrarea altarului, împreuna cu Episcopul Aurel Perca, parohul Farcasel Francisc, preoți și credincioși! La mulți ani!>>.

Ambele postări au strâns ceva likeuri dar şi nelipsitele share-uri (ultimele, mai ales de la activiştii din propriile echipe politice).

La capitolul „ce gândeşte lumea”, vom lucra tot cu materialul clientului, aşa că publicăm comentariul unui romaşcan: << Ce ți-e și cu campania asta…toți politicienii au găsit Biserica…dar ai noștri îs mai cu moț…ăia de stânga stau în dreapta, ăia de dreapta stau în stânga. Propun tuturor candidaților să caute și școlile și spitalele, că e mai mare nevoie de ele în aceste vremuri tumultuoase>> (Iulian Cotun).

Cum acum e doar pre-campanie şi campania propriu-zisă va începe doar cu două săptămâni înainte de alegerile din 11 iunie, este clar că în viitorul imediat romaşcanii se vor bucura din plin de sindromul „Pokemon Go – varianta VOTURI” care i-a lovit şi pe candidaţii din Roman şi pe activiştii din echipele politice. Din reperele aplicaţiei (pe real, la Roman) putem anunţa: parcuri, cartiere, praznice, serbari, hramuri, concerte, pomeniri etc…

Cât priveşte posibilele reacţii ale postacilor care deja se pregătesc să înjure la acest articol, recomandăm cititorilor interesaţi să facă o trecere în revistă a conturilor de facebook ale celor doi candidaţi şi să constate singuri când şi-au mai postat aceştia poze de prin biserici…

UPDATE / Corectură: Nu doar Leoreanu a postat fotografii şi informaţia cu candidatul PNL în biserică ci chiar şi Lucian Micu a făcut o postare în acest sens. Ba chiar de duminică, cu o zi înainte de a posta şi Leoreanu şi Neculai. ne cerem scuze că monitorizarea noastră nu a fost perfectă, promitem să fim mai atenţi… Şi mai atenţi…

Daniel VINCA

One thought on “Pokemon Go, varianta electorală: PIOŞI, DUPĂ VOTURI, ÎN BISERICĂ!

Lasă un răspuns