Poiana Largului: alunecare de teren! Cade versatul peste Drumul Naţional! Fisuri în Drumul Naţional!

Update:
Ultima oră: De alunecările de teren de la Poiana Teiului sunt afectate şi 2 case. Cele două familii s-au autoevacuat la rude.

Un versant de pe marginea Drumului Naţional 15 de la Poiana Largului (legătura cu Tîrgu Neamţ) se prăbuşeşte efectiv peste şosea. „DN 15, km :242+600, extravilan loc. Poiana Largului, pe partea stanga a drumului, s-a produs o alunecare a versantului antrenanand pietre de mari dimensiuni si ebulmenti pe partea carosabila. Si pe partea stanga s-a produs o alunecare antrenand padurea spre baraj pe cca 50m. Pe partea carosabila, partea stg, au aparut fisuri de cca 2 cm pe o lungime de 20 m”, anunţă Prefectura Neamţ pe un grup de lucru cu Presa (din care, prin decizia discreţionară a Prefectului Soroceanu, Vestea nu face parte, ceea ce nu înseamnă că cititorii noştri nu au acces prompt la informaţie).

Dincolo de faptul că autorităţile din Neamţ vorbesc despre prevenţie la catastrofe doar la modul teoretic, numeroase riscuri fiind ignorate de-a lungul timpului, interesant este că, dincolo de acest caz punctual, Prefectura condusă de Daniela Soroceanu vorbeşte abia de vreo 2 zile despre alunecările de teren din judeţ deşi acestea au început să fie vizibile de la inundaţiile de acum 3 săptămâni. Deşi siteul TVMNEAMT.ro a scris de la acel moment despre alunecări de teren produse la Farcaşa sau chiar în plin proces activ, timp de vreo 15-20 de zile şi Prefectura dar şi celelalte autorităţi responsabile au aplicat, pe acest subiect grav, politica struţului.

Ignorarea cu bună ştiinţă a unui fenomen atât de grav dovedeşte, o dată în plus, crasa incompetenţă a actualului prefect, Daniela Soroceanu şi faptul că aceasta a fost pusă în funcţie, pe model „motostivuitor”, pentru o singură calitate: execută orbeşte ordinele primite de la Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

Amintim (şi vom reveni cu detalii) că în ziua în care un om murea luat de ape la Mărgineni, principala preocupare a Danielei Soroceanu (în calitate de preşedinte CJSU Neamţ era să-i execute pe exponenţii ALDE, vicepreşedintele CJ Neamţ Ion Asaftei şi subprefectul Doru Ungureanu, pe motiv de sup[rare/gelozie internă în coaliţia de guvernare, sertarul Neamţ.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns