Pohta viceprimarului Gavrilescu: Redeschiderea pârtiei de schi!

„Iarna asta vreau să schiem  la Piatra Neamț! Atât localnicii iubitori ai sporturilor de iarnă, dar mai ales turiști din țară sau de peste hotare îmi doresc să revină la poalele Cozlei și să se bucure de schi. În acest sens, am demarat în forță pregătirile pentru deschiderea pârtiei de schi de pe muntele Cozla. La ora aceasta, terenul destinat pârtiei este cosit, se realizează împrejmuirea cu plasa de protecție omologata, au fost amplasate balize și indicatoare și s-a realizat un punct de prim ajutor la baza pârtiei. De asemenea, în perioada următoare mă voi preocupa de încheierea unui contract cu Serviciul Salvamont Neamt care să fie alături de noi pe parcursul sezonului dedicat sporturilor de iarnă. Toate aceste acțiuni sunt necesare pentru obținerea avizelor de omologare a pârtiei pentru anul 2018-2019. Pentru ca pârtia să devină funcțională anul acesta avem nevoie de un minim de 5 cm de zăpadă naturală, apoi putem pune tunurile de zăpadă artificială în funcțiune, până ajungem la un minim de 30 cm de zăpadă bătătorită. O altă condiție ar fi ca temperaturile să nu fie mai mari de -5 grade Celsius, pentru ca stratul de zăpadă să se păstreze cât mai mult timp”, anunţă viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Pârtia Cozla are o lungime de 965 de metri, lăţimea minimă 20 de metri, o înclinare medie a pârtiei de 27%, punctul de plecare este la o altitudine de  647 metri, iar sosirea este la cota 387 metri, cu o diferenţă de nivel de 260 de metri. Dificultatea pârtiei este medie.

V.N.
sursa foto: Vestea si Adevarul

Comentarii Facebook

One thought on “Pohta viceprimarului Gavrilescu: Redeschiderea pârtiei de schi!

 1. Inainte sa mai delapideze banii nostri cu ”investitii” absolut inutile gen”redeschiderea pirtiei de schi”in contextul cind schimbarile climatice de care Gavrilescu nu a auzit fiind ocupat cu sifonarea banilor Primariei care fac ca” iarna sa fie ca vara”…. ii recomand sa faca”investitii” utile pe Cozla cum ar fi:

  1.curatarea dealului Cozla de gunoaie aduse de cocalari si mizeriile umane venite din tot judetul.
  2.montarea de camere video de supraveghere pe tot traseul pina la telegondola pentru a preveni gunoaiele umane sa vandalizeze si sa mazaceasca acel deal.
  3.curatarea complexului de cotetele de sus de la telegondola populate numai cu tigani si kitchuri mizerabile.Mai mare maneleala decit ce vezi pe dealul Cozla la telegondola Gavrilescule nu exista nici in India.

  Nu poti sa maninci nimic acolo ca it versi matele.

  Gavrilescule,mai mare degradare si mizerie pentru orice turist care se urca cu telegondola sus pe deal nu exista.

  Este numai o chestiune de timp pina mizeriile alea de terase din lemn se vor prabusi omorind oameni.

  4.Bariera aia aruncata pe marginea drumului este imaginea indolentei si a nesimtirii celor care administreaza acest oras.
  Nu au fost capabili impotentii de la Primarie sa tina bariera aia inchisa pentru a preveni ca toti cretinii sa urce cu masinile,sa arunce gunoaie si sa distruga pirtia aia cu drifturi.

  Pentru Gavrilescu si toti hotii nesimtiti si indolenti platiti degeaba din Primarie:dealul Cozla este o zona de promenada,de mers pe jos,nu e zona de raliu sau trafic de masini.

  Gavrilescule,daca ma duc pe Cozla intr-o plimbare nu vreau sa inhalez fum si noxe de la masini ca si cum as fi in centrul orasului.Te-ai prins?Cam asta e ideea cu bariera aia….nici macar nu costa a bani…

  Pina nu se fac toate astea votul meu nu-l ai.

Lasă un răspuns