Podoleni: Zilele comunei încep cu o sfinţire oficiată de Mitropolitul Teofan!

Zilele comunei Podoleni, care sunt dedicate în acest weekend gospodarilor din această localitate, vor începe mâine, cu un moment de suflet pentru comunitate, la care va fi prezent chiar Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei. Sfințirea bisericii din Luncași, încununează eforturile depuse din 2000 încoace de către enoriași, preotul paroh Gheorghiță Dumitrache și administrația locală, condusă de primarul Cristian Croitoriu.

Mitropolitul Teofan este așteptat mâine, la ora 7,30 să oficieze împreună cu un sobor de preoți slujba Sfintei Liturghii.

“Este o onoare pentru comunitatea noastră să avem mâine, în mijlocul nostru, un duhovnic și un învățător de calibrul Inalt Prea sfinției Sale Mitropolitul Teofan. Prezenta sa alături de noi, răsplătește în chip minunat râvna părintelui Gheorghiță Dumitrache, a Consiliului Parohial, a enoriașilor și a celor care au sprijinit înălțarea frumosului lăcaș. Nu este lipsă de modestie, dar fiind vorba de bani publici, este corect să menționez că și Consiliul Local Podoleni și Primăria Podoleni au sprijinit această biserică, așa cum suntem alături și de celelalte din comună. Îi invit pe toți consătenii din Podoleni și Negriteși să fie alături și la acest eveniment înălțător, cum de asemenea, îi așteptămsi duminică după amiaza în fața scenei pe care se vor afla maeștrii cântecului românesc”, a precizat primarul Croitoriu.

De menționat că la evenimentul din Parohia Luncași, vor fi sfințite atît biserica (a cărei pictură integrală a fost recent terminată), cât și casa parohială.

Așa cum arată și afișul evenimentului ( vezi foto), vedem că artiștii care vin la Podoleni, sunt nume consacrate ale cântecului românesc. Alături de talente locale, în devenire sau deja clasicizate, pe scenă urcă și ceea ce pot fi numite „voci de forță”. Simpla enumerare este mai mult decît elocventă: Andreea Bănică, Anișoara Puică, Mihaela Gurău, Los Anonimos, ansamblul Floricică de la Munte (dansatori, instrumentiști, soliști vocali) și…Laura Lavric!

 

Ilinca BRAD

Lasă un răspuns