Poate învață și Arsene și Carabelea: Târg de Crăciun la București fără bani publici!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că, în măsura în care contextul pandemic o va permite, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, fără a cheltui niciun leu din bugetul public, transmite Agerpres.

Rețeta organizării de evenimente fără a cheltui bani publici e una simplă  și se referă la acoperirea cheltuielilor (inclusiv pentru onorarii artiști) din banii încasați pe chiriile încasate de la comercianți. Se ia în calcul inclusiv contractarea unui operator privat, adică fix cum au fost organizate câteva evenimente similare la Roman, în anii anteriori.
Poate nu ar fi rău ca din acest model (București, Roman) să se inspire și nemțenii Ionel Arsene (PSD, președinte CJ Neamț) și Andrei Carabelea (PNL, primar Piatra Neamț) care în acest an și-au propus să cheltuie 435.000 lei din banii publici pentru un eveniment care a început bine acum câțiva ani dar a fost deturnat tot mai mult într-un fel de omagiu adus politicienilor iubiți.

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul de București a precizat că a discutat cu membrii Consiliului General despre o posibilă reducere a taxelor pentru ocuparea domeniului public, valabilă doar în acest an.

„Este o propunere pe care am făcut-o consilierilor. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a spus el.

D.V.

2 thoughts on “Poate învață și Arsene și Carabelea: Târg de Crăciun la București fără bani publici!

 1. Acum daca PSD si PNL sunt frati de ”guvernare”trebuie sa fie si frati la sifonarea banului public.

  E o conditie,altfel nu pot guverna impreuna.Asta a fost liantul acestei coalitii.

  La asta se reduc aceste ”targuri”si ”targulete”de un penibil absolut care nu ofera decat maneleala si prost gust.

  La CJ suntem obisnuiti cu sifonarea angro a banilor publici cheltuiti iresponsabil cu PNDL.

  Nu inteleg la cate lucruri sunt in PARAGINA in acest oras cum este posibil sa cheltui,tu ca Primar ,1 miliard si 600 de milioane pe asemeanea tiganeala.

  Cum este posibil?Cum poti da dovada de asemenea iresponsabilitate?

 2. Daca ne uitam la mutra lui Carabelea si la privirea de valutist hapsan a lui Arsene….ce ne mai miram? Avem ce am votat,doi hoti pusi pe tampenii fara numar. Astia ar trebui executati in piata publica,langa tarabele de la „targul de Craciun”,cea mai proasta gluma ever……

Lasă un răspuns