PNL-ul cel Rău nu-l lasă iar pe Făt-Frumos Arsene să salveze planeta! Documentație de 626 de pagini scoasă din sertar cu o zi înainte de ședință!

Captiv în propria poveste în care el e un Făt-Frumos și toți ceilalți sunt niște zmei răi, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț i-a blagoslovit iar, ieri, pe nemțeni cu un mesaj pe care probabil îl mai cred doar postacii înfocați sau cei care iau bani (NELEGAL, după cum spune Curtea de Conturi) pentru servicii inutile furnizate CJ Neamț.

Făt Frumos Ionel Arsene dă cu buzduganul în consilierii liberali pe care îi acuză că refuzând să-i voteze un proiect s-ar opune construirii unui nou spital. Ce nu spune (pretinsul) Făr Frumos de la CJ este că din nou i-a tratat pe aleșii județeni ca pe niște sclavi de pe moșia proprie și le-a remis proiectul cu documentația aferentă (de vreo 620 de pagini) cu o zi înainte. Adică cam cât un roman cu 3 volume (că tot făcea el trimitere la literatură cu Ramona), pline de date tehnice care trebuiesc citite, înțelese, asumate, dacă tot trebuie să dea un consilier un vot în deplină cunoștință de cauză.
Și ce nu mai spune iar Arsene este cum banii respectivi (atenție, nu pentru construirea spitalului ci pentru proiect și studiu SF), 21 de milioane de lei, zac de un an și câteva luni în conturile CJ. Acum vreun an s-a organizat o licitație care a fost anulată (care o fi motivul real?).

Dar hai să vedem ideile diverse despre acest ultim atac al PNL-ului cel rău la adresa Făt-Frumosului (cel care se poza ba cărând un aparat în spate pe trepetele Spitalului, ba inaugurând un spital care nu funcționează sau un drum – Axialul! – care nu a fost recepționat pentru că nu sunt gata lucrările) și realitatea cu banii respectivi care sunt blocați, de atata amar de timp, de Arsene și de directorii lui incompetenți de la CJ.

Postarea patetică a lui Arsene (cu tot cu emoticoanele pe care le folosesc, la greu, pițiponcii și pipițele):

<<🆕Nemțenii NU vor avea un spital nou din cauza liberalilor!
↪️Una dintre cele mai ticăloase atitudini ale consilierilor județeni PNL față de nemțeni a fost manifestată astăzi, 8 octombrie, când au #refuzat_să_voteze pentru realizarea unui nou spital de urgență.
👉Tot ce ar fi trebuit ei să facă era să voteze pentru trecerea unui teren situat la ieșirea din oraș, din proprietatea comunei Gârcina, în cea a județului Neamț, teren pe care ar urma să fie construit viitorul spital județean de urgență.
⚠️Culmea, aceeași suprafață a mai fost luată în proprietatea județului într-un mandat când Consiliul Județean era condus de un președinte PDL. Atunci au fost de acord cu transferul, dar nu au fost în stare să realizeze proiectul. Astăzi, aceiași pedeliști vopsiți în galben nu mai vor transferul de proprietate, ca să nu fac eu spitalul pentru nemțeni!
↪️Este revoltător ce au făcut la această ședință! Avem alocați bani pentru noul proiect datorită susținerii de care am beneficiat din partea Guvernării PSD, care ne-a dat 2️⃣0️⃣ milioane de lei, și nu avem teren pe care să îl construim.
👉Și-au arătat încă o dată adevărata față și au dovedit din nou că știu doar să închidă spitale, nu să le și construiască și deschidă! La fel de cinici se dovedesc și în cazul spitalului de la #Lețcani, pe care refuză să îl deschidă pentru că țin la orgoliile politice și nu le pasă de copii, părinți, bunici aflați în suferință!
👎Rușine să vă fie! Aveți câteva zile de când #vindeți_ieftin_suferința oamenilor din spitale, dar continuați să vă bateți joc de nemțeni, ignorând nevoile lor!>>

Lămurirea oferită de consilierul județean (PNL) Florin Hopșa (fără emoticoane de piți):

<<Ionel Arsene oferă încă o dovadă a modului jignitor în care înțelege să gestioneze orice situație de criză. Modul în care au fost tratați pacienții cu coronavirus de la Spitalul Județean Neamț a făcut deja înconjurul țării, iar Neamț a ajuns un exemplu negativ despre modul în care NU se face un act medical. Toate ițele managementului defectuos de la Spitalul Județean duc către Ionel Arsene, care a numit 3 din 5 membri ai Consiliului de Administrație al spitalului și pe managerul unității. Nu l-a deranjat situația oamenilor suferinzi ținuți ore în șir în curtea spitalului, ci faptul că i se poate afecta propria-i imagine.
Din acest motiv, el încearcă să devieze atenția publică de la faptul că Spitalul Județean a ajuns o știre națională la capitolul “așa nu”. Astfel, el pozează acum în… salvatorul situației, sfidând inteligența nemțenilor, care cunosc bine situația Spitalului Județean. Din cauza combinațiilor lui dubioase, spitalul nu este nici astăzi funcțional în parametrii lumii civilizate, ci a rămas undeva înapoi în timp, fiind o relicvă a unor vremuri de tristă amintire.
Aceeași bătaie de joc a avut-o și la adresa consilierilor județeni. A ținut actele sub cheie, iar cu puțin timp înainte de începerea ședinței a pus la dispoziția aleșilor un document de… 626 de pagini! O lectură imposibil de consultat cu seriozitatea unor aleși responsabili.
Astfel de metode feudale de a conduce nu fac decât să blocheze județul. La proba practică, Ionel Arsene strică orice lucru pe care pune mâna și stoarce de bani orice buget pentru care semnează. Când șmecheriile lui sunt expuse – ca orice baron local mincinos și manipulator – apelează la tot soiul de artificii mediatice pentru a-și ascunde incompetența și modul fraudulos în care se folosește de funcția publică pe care o deține>>.

Vestea a făcut câteva minime verificări. Ședința a avut loc ieri la ora 15. Documentele respective (626 de pagini) au fost remise consilierilor județeni cu o zi în urmă, la ora 14. Trecând peste faptul că aleșii județeni nu iau ca Arsene leafă de circa 20.000 lei pe lună ci au alte joburi din care își câștigă existența și că, poate, puțini stătea cu telefonul sau laptopul în față în acel moment în care le-a venit documentația, calculați dumneavostră cu ce viteză ar fi trebuit să să citească și să analizeze aceștia cele 3 volume de documentație.

Interesantă e și povestea „noului spital județean” și a celor 20 de milioane de lei, blocați de un an și câteva luni, de competența lui Arsene și a directorilor lui.
-Martie 2019: Nemțenii priveau uluiți un frumos filmuleț cu o simulare de spital județean nou proiectat în curtea actualei unități sanitare. Design de Zgârâie Nori, 15 etaje, heliport… Ce mai, un spital de ziceai că e din Dubai, așa de frumos dădea în acel clip… Era înainte de alegerile europarlamentare.
-Aprilie 2019: Arsene anunță cu pompă că guvernul a alocat bani mulți – 21,58 milioane lei! – pentru proiectarea și studiul SF. Arsene mulțumea Guvernului PSD, premierului Dăncilă…
… câteva luni de pauză…
-Oct-nov 2019: Dinspre CJ Neamț transpiră neoficial informația că proiectarea de peste 20 milioane lei a fost scoasă la licitație. De ce așa târziu? Ei, o licitație nu se organizează așa ușor, a fost nevoie ca specialiștii din CJ conduși de directorii competenți ai lui Arsene să pregătească acte, să analizeze bine tot. Bun…
-Decembrie 2019: Dinspre CJ, tot neoficial, se află că a fost anulată licitația. De ce? Liniște…
-Primăvara-vara 2020: Arsene scapă porumbelul: a cerut chiar el anularea licitației pentru că, între timp, și-a dat seama că nu e ok amplasarea noii construcții în curtea actualului spital ci undeva la marginea orașului. În traducere liberă, Arsene recunoaște că toate actele anterioare pentru amplasamentul inițial nu erau ok, că onor directorii CJ pe care îi ține el în brațe (cu vreo 2000 de euro, cash, net, lunar, fiecare) sunt incompetenți (dar sunt loiali, compensează).
-Septembrie 2020: Arsene reîncălzește, electoral, ciorba cu noul spital județean. Postează pe pagina de facebook (postacii dau share, servii plătesc sponsorizare) clipul vechi, cu amplasarea „spitalului ca din Dubai” tot în curtea actualei unități sanitare, sub Pietricica. Păi zicea că îi mută amplasamentul!, spun contrariați cei care au fost atenți la subiect. E campanie electorală, lumea (majoritatea) nu se mai uită însă la astfel de „detalii”…
-7 octombrie: CJ-ul condus de Arsene le trimite consilierilor județeni noua documentație de sute de pagini cu un nou amplasament. De ce nu a trimis-o măcar cu câteva zile înainte, în condițiile în care pe aceasta apare drept dată a redactării cea de 25 septembrie, asta numai Arsene și aceiași directori știu. Că doar dacă documentația e ok și nu e făcută cu dedicație (numai zmeii cei răi ar crede așa ceva), normal era să fie dată într-un termen rezonabil pentru a fi citită și ca aleșii locali să poată vota în cunoștință de cauză, așa cum stipulează expres Codul Administrativ.

Întrebare retorică: dincolo de ședința de CJ, de ce nu a fost postată respectiva documentație pe siteul instituției încă din data de 25 septembrie (când a fost finalizată), pentru ca lumea să poată vedea și aplauda competența celor care conduc CJ Neamț, adică și a lui Arsene dar și a unor directori (de ex de la Direcția Investiții, Direcția de Buget-Finanțe și interesanta Direcție de Dezvoltare Turistică, Mediu și Guvernanță Corporativă – 28 de posturi – care înglobează și un Birou de Guvernanță Corporativă, Comunicare și Imagine la o instituție la care poate doar directoarea Mona Țigănuș știe de ce au fost organizate doar vreo 2 conferințe de presă în ultimii 2 ani)?

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns