PNL și PSD pregătesc decisiva pentru Arsene! OUT de la candidatură!

Coaliția pregătește adoptarea unor legi prin care e reformată parțial legislația electorală, însă fără a aprofunda și temele care ar deranja PSD, ca alegerea primarilor și dublarea parlamentarilor din diaspora.

Coaliția face încă un pas înainte pentru adoptarea finală a legii care ar îndepărta „penalii” de Parlament. Mai precis, printr-un proiect de lege al liberalilor, depus din 2017, dar ţinut la sertar timp de mai mulţi ani, dar care acum figurează pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților (for decizional), va fi interzisă candidatura la alegerile parlamentare a persoanelor care până la data depunerii dosarelor au avut condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei.

Proiectul are susținere din partea partidelor Puterii, dar și a USR. De altfel, în primăvară a fost adoptată legea cu prevederi similare pentru candidații la prezidențiale. Prin urmare, inclusiv persoanele condamnate definitiv cu suspendare nu vor mai putea intra în cursa electorală.

Prin acest proiect se va rezolva și un zvon care circulă prin mediul nemțean cum că dacă ar scăpa doar cu o pedeapsă cu suspendare la Curtea de Apel Brașov, Arsene nu ar mai candida pentru CJ (cum a anunțat deja prin partid) dar ar putea fi interesat de o candidatură pentru Parlament. Mai ales că, real, el locuiește în București de câțiva ani.
Și chiar dacă s-ar răzgândi cu CJ-ul (în aceeași ipoteză a unei condamnări cu suspendare) tot ar avea șanse minime să-i fi validată candidatura în condiții în care surse apropiate de mediul politic național spun că nu e exclus ca interdicția respectivă să fie aplicată și candidatlor locali (primari, președinți cj, consilieri).

Pe de altă parte, unii specialiști în drept spun că Arsene nu are nicio șansă să scpa e de o pedeapsă cu executare, ipotezele aruncate pe piață (ba achitare, ba condamnare cu suspendare) făcând parte de o anume strategie pe care acesta o joacă până la final, pentru a avea autoritate în fața activului PSD și a angajaților de la CJ care ar trebui să semneze, în continuare, tot felul de hârtii discutabile.

Surse apropiate e politica bucureșteană spun că acest proiect de lege activat acum ar avea scopul țintit și de PNL și de PSD de a curăța mediul politic românesc de fel de fel de politicieni care au fost condamnați sau ar urma să fie condamnați definitiv. Printre aceștia ar fi Mazare, Dragnea, Năstase, Alexe (de la Iași), Arsene etc.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.