PNL Piatra Neamț proclamă victoria prin… Biroul DEMIS și prin „Romel – nu vreau funcție!”

Situație de tot hazul în tabăra liberală pietreană (nemțeană?) unde victoria PNL este proclamată, cu mesaj și poza „americănească” aferentă (cu mâini ridicate și cu degete care arată celebrul V) de unii membri din fostul Birou Politic Local, adică de din BPL-ul desiințat prin decizia majoritară covârșitoare a BPJ.

Că nu e vorba de o simplă postare personală o dovedește și faptul că fotografia de mai sus nu a fost realizată la vreo terasă la care unii liberali ăși făceau veacul în timp ce colegii lor chiar făceau campanie de la Valea ursului până la Bâtca Doamnei, din Ciritei până în Agapia etc ci în spațiul din Piața Mihail Kogălniceanu cunoscut drept sediul PNL Piatra Neamț și locul unde și conducerea filialei județene ține conferințele de presă.

Cel puțin 4 din cele 6 persoane de mai sus (e vorba de cei 3 consilieri locali dar și de consiliera primarului Dragoș Chitic) au fost demiși din funcțiile de membri BPL Piatra Neamț (unul dintre ei chiar și din cea de prim-vicepreședinte) și nu au acum decât calitatea de simpli membri de partid. O calitate foarte importantă din moment ce fără știrea conducerii statutare a organizației – președinte interimar Mugur Cozmanciuc, secretar general interimar Dragoș Chitic – dau astfel de mesaje în timp ce liberalii preocupați de campanie, alegeri, de ultimul vot sunt în sediul județean (din Bd. Republicii) de unde țin legătura cu reprezentanții PNL din secțiile de votare, centralizează copiile proceselor verbale și realizează tipica numărătoare paralela).

Mai mult, nu cu mult timp în urmă – după cum informa jurnalistul Gabriel Apetrii în siteul NewsAllert.ro – ex-prim-vicepreședintele Romel Bîrjoveanu spunea într-o ședință internă la care participau demișii și conducerea județeană că el nu mai vrea nicio funcție, implicit nu-și asuma nicio responsabiulitate concretă cu privire la alegerile care au avut loc azi.

Mai mult, majoritatea publicațiilor serioase din Neamț au susținut într-un fel sau altul – pe baza unor informații venite chiar din PNL Piatra Neamț, de multe ori chiar de la personajele principale ale telenovelei – că demisia lui Dragoș Chitic din funcția de președinte PNL Neamț a fost determinată de anumite atitudini ale aceluiași Bîrjoveanu. Cel mai relevant text pe acest subiect a fost publicat de siteul TVM Neamț, de către Ionuț Corfu, cu titlul <<DEMISIE CHITIC, DEZVĂLUIRI BOMBĂ! SURSE: BÎRJOVEANU, PRESIUNI LA ADRESA PRIMARULUI>>.

Același jurnalist Ionuț Corfu a revenit și cu alte dezvăluiri, legate chiar și de presiunile care s-ar face în continuare la adresa lui Dragoș Chitic pentru ca acesta să nu marginalizeze Gruparea Bărjoveanu. <<RĂZBOI ÎN PNL. SITE ANTICHITIC, AVERTIZARE CU IZ DE ȘANTAJ : GRUPAREA BÎRJOVEANU SE VA DETONA PE SISTEM ISIS>> – este un alt articol care merită citit din scoarță-n scoarță.

Cert este că dacă Dragoș Chitic nu a mai cedat presiunilor (până acum!), adjunctul demis de la PNL Neamț a simțit el nevoia să dea mesajul cu fotografia de mare conducător de oști victorioase, DIN SEDIUL PNL PIATRA NEAMȚ!

Adică încă o dovadă neaoșă a principiului „la plăcinte, înainte!”

Vom reveni.

Daniel VINCA

Nota Bene – Cu mai bine de un an în urmă, același personaj nefast din PNL Piatra Neamț umplea internetul cu mesaje scrise și comentate de el, de amicii sau subordonații lui (ca să nu spunem slugi) prin care suna goarna cum că semnatarul acestor rânduri e plin de plângeri penale etc. Un penal, ce mai. Zicea și de o plângere penală a lui dar uita să spună că mai toate celelalate erau făcute în sistem suveică tot de tovarășii lui de cafele și conspirații și că – țineți-vă bine! – martorii erau în sistem reciprocitate. Adică un reclamant se punea martor pentru altul și tot așa.
Nu a mai revenit însă cu finalul telenovelei. Probabil că, prins de luni bune cu luptele în favoarea PNL, cu campaniile electorale în care combate aprig, nu a mai apucat să spună că ÎNCĂ DIN IANUARIE 2019, Parchetul, prin semnătura procurorului de caz și prin decizie confirmată de procurorul ierarhic superior A CLASAT PLÂNGEREA PENALĂ FĂCUTĂ DE BÎRJOVEANU.
Nu că ar fi singura care a avut același final, dintre cele în care respectivul era ba reclamant, ba martor…
Nu credem că – după ce a bătut atâta toba – nu a mai furnizat și continuarea informației în mod deliberat. Nu, nu, era doar ocupat să lupte în favoarea PNL…

Evident că, pentru corecta informare a pietrenilor din banii cărora ăși ia indemnizația acest ales local, Vestea va publica în curând aceste SOLUȚII DE CLASARE date de Justiție la plângerile acestor indivizi. Așa, ca să vadă și să știe lumea, ce somități și competenți sunt trimiși să fie votați, pe liste, de unele partide și de unii șefi mulțumiți de serviciile de tip „cărat geanta”.

One thought on “PNL Piatra Neamț proclamă victoria prin… Biroul DEMIS și prin „Romel – nu vreau funcție!”

  1. Visati ca o sa ramaneti cu visele! Nu uitati ca in momentul in care o dati in bara, ura va fi mai mare fata de voi

Lasă un răspuns