PNL Neamț propune finanțări locale și județene pentru Spitalul Bicaz

Liberalii din orașul Bicaz s-au întâlnit cu directorul Spitalului Orășenesc pentru a discuta despre probleme cu care se confruntă unitatea sanitară, despre soluțiile la aceste probleme și felul în care conducerea spitalului poate fi sprijinită pentru a le rezolva.
Din echipa liberală au făcut parte consilierii locali Iulian Mătasă, Mihăiță Istrate, Claudiu Mărăscu si Viorel Ursu, alături de prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr (care este și președinte interimar al organizației bicăjene) iar din partea spitalului a participat directorul Letiția Damoc.

”Am ascultat problemele cu care se confruntă unitatea spitaliceasca, am dezbătut proiectele care se află în curs de implementare și am căutat soluții pentru investiții și creșterea calității serviciilor. Am avut în doamna Letiția Damoc, un partener deosebit de implicat, o profesionistă și clar o persoana extrem de interesată în dezvoltarea spitalului. Lipsa investițiilor în Spitalul Bicaz se resimte în tot ceea ce presupune starea corpurilor de clădire. Este nevoie de oameni ca doamna Damoc Letiția care să își dorească performanță și care să se zbată pentru spital. Am identificat împreună cu conducerea zonele care au nevoie urgentă de investiții în infrastructura cladirilor: zona de ambulatoriu, și aici vorbim de cabinetele doctorilor și ale personalului medical, și iarăși în zona de recuperare. Mai exact este nevoie de investiții la saloanele pacienților, în cabinete medicale cât si sălile specifice cu aparatură pentru exercițiile de recuperare. Proiectele sunt ambițioase și consider că se pot identifica solutii de finantare”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr.

Acesta a adăugat că cei patru consilieri liberali locali vor înainta proiecte de hotărâre de consiliu local pentru a finanța lucrările și dotările necesare: ”Vom face diligențe, împreună cu colegii liberali din Consiliul Județean, pentru a găsi susținere și la nivelul CJ Neamț. PNL se implică activ în găsirea de soluții si alocarea de fonduri pentru Spitalul Bicaz. Considerăm că actul medical și sistemul sanitar în ansamblu sunt aspecte de o importanță vitală în societatea românească. Spitalul Bicaz are nevoie de investiții serioase pentru creșterea calității serviciilor medicale. Personalul medical de la Spitalul Bicaz dă dovadă de profesionalism și implicare dar are nevoie de susținere și de asigurarea unei stabilități financiare”, a mai spus George Lazăr.
Spitalul Bicaz deservește circa 50.000 de oameni de pe Valea Bistriței și Valea Bicazului.

D.V.

Lasă un răspuns