PNL Neamț, indecis între Orban și Cîțu. Președintele Țapu: „Mai e timp…”

PNL Neamț spune, prin vocea președintelui interimar senatorul Eugen Țapu, că Organizația județeană liberală nu a luat încă o decizie în ceea ce privește susținerea pentru candidații pentru funcția de președinte al organizației naționale.
Adică, între ex-premierul și actualul președinte Ludovic Orban și premierul și vicepreședintele Florin Cîțu este, în acest moment, indecisă susținerea pe care respectivii o vor primi sau nu de la cei 102 delegați pe care PNL Neamț îi trimite la Congresul din septembrie.

„Fiecare are dreptul la opțiuni personale, decizia, in opinia mea, va trebui luată in funcție de ce își doresc majoritatea membrilor relevanți din partid, primari, viceprimari, președinți de organizații, aleși locali etc. (…) În acest moment, organizația Neamț nu e decisă (NR – pe cine va susține dintre Orban și Cîțu) pentru că nu s-au pronunțat cei enumerați mai sus. Avem tot timpul sa luam decizii in cunoștiință de cauza , pana pe 25 Septembrie mai e destul timp!”, a declarat senatorul Eugen Țapu pentru Vestea.net.

În urmă cu câteva săptămâni, semnalele (mai mult neoficiale) care veneau dinspre PNL Neamț (și de la senatorul Țapu, și de la deputatul Leoreanu) duceau la ideea unei susțineri totale pentru Oban. Presa centrală includea Neamțul în blocul fief-urilor actualului președinte.
Între timp, a avut loc anunțarea candidatului lui Cîțu, moment la care a fost prezent și prefectul George Lazăr (secretar general PNL Neamț). Mai mult, acum câteva zile, și Lazăr și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte PNL Neamț, complicând astfel ecuația liberală de la Neamț.

„Părerea mea este ca Organizația PNL Neamt trebuie sa rămână unita ca sa avem vreo șansa in 2024!”, mai spune Țapu, referindu-se și la alegerile de la centru și la cele din județ.

Alegerile din PNL Neamț vor avea loc în iulie astfel că apoi e posibil să dispară actualul mesaj prudent transmis de Eugen Țapu, în funcție de cine va fi noul președinte al liberalilor nemțeni, Leoreanu sau Lazăr.

D.V.

Lasă un răspuns