PNL Neamț: ”De teamă că subalternii ar vorbi, Ionel Arsene vrea să le angajeze avocați plătiți din bani publici”

PNL Neamț consideră că intenția lui Ionel Arsene de a angaja – pe bani publici! – avocați pentru dosarul prăbușirii podului de la Luțca ar urmări, în fapt, secuzirarea unui om cheie în investițiile CJ, Doru Conachi, șeful Direcției Investiții.
Printr-un comunicat remis de grupul consilierilor liberali din CJ, PNL Neamț spune că Doru Conachi este unul din oamenii de casă ai lui Arsene și că acesta „ar putea dezvălui și aspecte care l-ar incrimina inclusiv pe Ionel Arsene”.

„De fapt, în spatele acestui proiect de hotărâre se află intenția clară de a-și apăra unul din oamenii de casă, directorul executiv Doru Conache, de teamă că acesta, anchetat fiind, ar putea dezvălui și aspecte care l-ar incrimina inclusiv pe Ionel Arsene.  
Relația dintre cei doi este de notorietate, Doru Conache fiind cel care răspunde de infrastructura din întreg județul Neamț. El este cel care comandă studiile de fezabilitate și proiectare,  întocmește  caietele de sarcini pentru licitații, numește diriginții de șantier. În ultimii ani, și-a pus semnătura pe zeci de contracte încheiate cu firmele de casă ale PSD Neamț, la ordinele șefului său direct, Ionel Arsene”, spun liberalii.

Grupul consilierilor PNL spune că Doru Conachi trebuia demis imediat după prăbușirea podului iar faptul că Arsene nu a făcut asta arată că președintele se teme de ce știe respectivul director.

Mai jos, integral, comunicatul PNL:

<Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, jignește, din nou, sutele de mii de nemțeni. Printr-un controversat  proiect de hotărâre, baronul PSD dorește angajarea unor avocați, plătiți din bani publici, care să apere interesele Consiliului Județean Neamț în dosarul  prăbușirii podului de la Luțca.

De fapt, în spatele acestui proiect de hotărâre se află intenția clară de a-și apăra unul din oamenii de casă, directorul executiv Doru Conache, de teamă că acesta, anchetat fiind, ar putea dezvălui și aspecte care l-ar incrimina inclusiv pe Ionel Arsene.  

Relația dintre cei doi este de notorietate, Doru Conache fiind cel care răspunde de infrastructura din întreg județul Neamț. El este cel care comandă studiile de fezabilitate și proiectare,  întocmește  caietele de sarcini pentru licitații, numește diriginții de șantier. În ultimii ani, și-a pus semnătura pe zeci de contracte încheiate cu firmele de casă ale PSD Neamț, la ordinele șefului său direct, Ionel Arsene.

Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț consideră că Doru Conache trebuia demis imediat după prăbușirea podului, el fiind cel care s-a ocupat în mod direct de supravegherea lucrărilor la pod. De altfel, refuzul lui Ionel Arsene de a demara o anchetă internă în consiliul județean și de a-l demite pe Doru Conache sunt dovezi clare că acesta se teme că directorul executiv ar putea dezvălui ce știe.

Grupul consilierilor județeni ai PNL nu va vota acest proiect de hotărâre, mai ales  în condițiile în care Ionel Arsene a refuzat oferta Ministerului Apărării Naționale de a construi un nou pod pe piloni, motivând cheltuielile prea mari de mentenanță, mințind nemțenii în legătură cu valoarea acestora.

Grupul consilierilor județeni ai PNL Neamț>

 

V.N.
sursa foto – facebook, Ionel Arsene