PNL a pus Statutul în fața lui Dragoș Chitic! Primarul de Piatra, SUSPENDAT din partid!

Primarul Dragoș Chitic nu mai este membru PNL, organizația județeană Neamț anunțând de sâmbătă auto-suspendarea acestuia din toate funcțiile deținute în cadrul formațiunii politice.
Statutul PNL impune (art 26, alin 1, punctele e și f) SUSPENDAREA din toate funcțiile politice a celui condamnat în primă instanță dar, probabil, din motive de imagine și de orgoliu, primarul municipiului Piatra Neamț a preferat versiunea cu AUTO-SUSPENDAREA, deși aceasta nu e total în spiritul Statutului.

Vă informăm în acest sens că Biroul Politic Judetean al PNL a luat act, de autosuspendarea Domnului Primar Dragoș Chitic din toate funcțiile deținute în partid până la soluționarea definitivă, pe cale de hotărâre judecătorească a dosarului în care este vizat”, a anunțat sâmbătă PNL Neamț.

„Am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile politice pe care le dețin în PNL. Insist în a-mi demonstra nevinovăția în instanță și voi uza în acest sens toate pârghiile legale. Este o decizie firească și vreau să mulțumesc colegilor liberali și pietrenilor care și-au exprimat încrederea și susținerea. Din echitate și bun simț politic am luat această hotărâre de a mă autosuspenda din PNL pentru a nu aduce atingere valorilor si principiilor liberale. Sunt și voi fi întotdeauna fidel valorilor de dreapta, și de câte ori va fi nevoie voi sprijini echipa liberală de la Neamț și pe colegii consilieri locali în activitatea politico-administrativă ce ține de buna funcționare a Primăriei Piatra Neamț. Pe viitor în tot ceea ce înseamnă rundele de alegeri, mă voi manifesta în sprijinul Partidului Național Liberal și voi munci ca spiritul liberal și valorile de dreapta să dăinuie în Neamț. Rămân ferm și continui cu devotament munca în administrație în interesul cetățenilor din Piatra Neamț, cu aceeași seriozitate și implicare, promit să duc la rezolvare problemele comunității, să dezvolt calitatea vieții în Municipiu și să implementez proiectele pe care le avem în derulare”, a precizat și Dragoș Chitic.

Revenind la Statut, documentul de căpătâi al PNL prevede autosuspendarea ca soluție în cazul în care un membru care ocupă o funcție incompatibilă cu calitatea de membru de partid, cum ar fi cea de prefect, de exemplu (Art. 23, alin 1 – Membrii PNL se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului în cazul ocupării unei funcții publice
incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii și numai pe durata îndeplinirii
acesteia).

Situația lui Dragoș Chitic ține de alt articol din Statut care prevede, clar și exclusiv, SUSPENDAREA:

Art. 26
1. În cazurile prevăzute de Statut și Codul Etic, membrilor PNL li se poate aplica, după gravitatea faptei, una dintre
următoarele sancțiuni:
e) în cazul membrilor care ocupă funcții de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcție se aplică
de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum și în cazul
condamnării în primă instanță. Acestă sancțiune se aplică și membrilor care se află în situația descrisă la
momentul adoptării prezentelor prevederi. BEx al organizației din care face parte persoana suspendată va
constata acest lucru;
f) suspendarea calității de membru, în cazul condamnării în primă instanță de judecată; suspendarea se aplică
de drept și se constată de către Biroul Politic al organizației din care face parte persoana condamnată;

În concluzie, rămâne la aprecierea fiecăruia dacă Dragoș Chitic s-a AUTO-SUSPENDAT pentru principiile invocate în declarația de mai sus sau pentru că, de fapt, prin Statut, trebuia SUSPENDAT și BPJ PNL Neamț ar fi luat măsura respectivă, după cum deja se știa în unele cercuri imediat după ce Dragoș Chitic a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

One thought on “PNL a pus Statutul în fața lui Dragoș Chitic! Primarul de Piatra, SUSPENDAT din partid!

  1. Evident, Chitic ar fi trebuit suspendat de organizatia PNL!Nu au facut-o, deci si-l asuma in continuare in calitate de „penal”!Foarte curios (sau nu!), PSD nu piscuie nimic pe aceasta tema!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.