PMP va vota pentru licitație la Piața Centrală


Aceasta este declarația pe care a făcut-o într-o conferință de presă organizată astăzi președintele interimar PMP Piatra Neamț, Cristian Sauciuc. Afirmația acestuia a venit la doar o oră după finalizarea ședinței extraordinare a Consiliului local pietrean, în care fuseseră supuse dezbaterii două proiecte ce vizau exact Piața Centrală.
Atât PMP-iștii, cât și pesediștii și liberal-democrații s-au abținut de la vot, invocând faptul că o decizie privind preluarea Pieței în patrimonial municipiului cât și desemnarea unui administrator, fie el și temporar, până la organizarea unei licitații, nu va putea fi luată decât în momentul în care vor exista toate documentele necesare – citiți AICI și AICI
Atâta timp cât se discută despre un obiectiv care n-a fost predat, nu ai cum să te pronunți”, a opinat liderul PMP Piatra Neamț, adăugând că dacă astăzi s-ar fi votat proiectul privind trecerea halei centrale în patrimonial municipiului s-ar fi comis o ilegalitate.
Din moment ce protocolul prin care clădirea este predată de Compania Națională de Investiții către municipalitate  (document ce se află  la Ministerul Dezvoltării pentru semnătura finală, n.red. ) nu a ajuns încă la Piatra Neamț, nu se putea aproba un asemenea proiect”, a specificat Sauciuc.
În același context, șeful interimar al PMP Piatra Neamț a punctat faptul că în momentul în care toată documentația va fi pusă la punct așa cum prevede legea, consilierii locali se vor putea pronunța în privința sorții Pieței Centrale. „După ce vom avea în față toate documentele prevăzute de lege, vom vedea ce vom decide în ceea ce privește preluarea clădirii de către municipalitate și desemnarea unui administrator”.
În orice caz, PMP-iștii pledează în continuare pentru desemnarea prin licitație a unui alt administrator pentru Piața Centrală decât Urban, la fel ca și partenerii din coaliția locală majoritară, PSD și ALDE.
La conferința de presă de la sediul PMP au mai fost prezenți și vicepreședinții organizației municipale, Florin Duma și Marius Ghineț, alături de Vasilica Avasiloaiei, președinta organizației de femei.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns