PMP revine cu propunerea accesului elevilor pe terenurile de sport ale şcolilor în afara orarului!

PMP Piatra Neamţ îşi onorează, în sfârşit!, promisiunea de a reveni cu propunerea reglementării în Consiliul Local a ccesului liber şi gratuit a elevilor de vârstă şcolară pe terenurile de sport ale şcolilor şi liceelor din Piatra Neamţ, în afara cursurilor.

Proiectul iniţiat de consilierul local PMP Florin Duma şi este al 35-lea de pe ordinea de zi a şedinţei de mâine.

Regulamentul cadru care este anexat proiectului prevede ca în zilele în care au activităţi şcolare accesul să fie liber după orele de curs, până la ora 20 iar în vacanţă şi în week-end, de la ora 9 până la ora 21 (cu o pauză între orele 13-14).

Respectivul proiect a mai fost pe ordinea de zi a CL Piatra Neamţ în urmă cu mai bine de un an dar a picat la vot. La acel moment, consilierul local Mihai Obreja a explicat votul ÎMPOTRIVĂ al taberei PNL invocând faptul că o astfel de reglementare ar aduce răspunderi în plus directorilor unităţilor şcolare.

Viceprimarul Gavrilescu şi-a exprimat optimismul că noua propunere va capacita votul tuturor aleşilor locali, indiferent de culoarea politică. „Am venit mai târziu decât ne propusesem iniţial cu acest nou proiect pentru că am realizat şi o ducumentare în alte oraşe din ţară unde deja accesul elevilor e liber pe terenurile de sport ale şcolilor. Am văzut ce regulamente sunt deja folosite şi am căutat ca la Piatra Neamţ să avem un regulament-cadru pliabil pe condiţiile concrete din Piatra Neamţ. Îi felicit pe directorii de şcoli care, până la apariţia acestei hotărâri, au făcut deja un pas înainte permiţând şi în vacanţe dar şi în zilele de week-end accesul elevilor pe aceste terenuri şi îi felicit cu anticipaţie şi pe toţi directorii care vor crea cadrul necesar după ce proiectul va fi votat în CL. Dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor noştri chiar este un subiect important, căruia trebuie să-i dăm atenţia cuvenită”, a precizat viceprimarul Gavrilescu.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns