PMP-iștii îl bagă la judecată pe primarul Gontaru

Singurul primar PMP-ist din Neamț – Mihai Gavril Gontaru, din comuna Gârcina – va face obiectul unei analize a Colegiului Județean din organizația de partid după ce acesta a participat la Liga Aleșilor Naționali a altui partid. Este vorba de PNL iar informația a fost făcută ieri publică de George Lazăr, președintele organizației nemțene a liberalilor, care a și dat de înțeles că peste 2 ani Gontaru va fi în echipa PNL.

Bogdan Gavrilescu, președintele PMP Neamț a declarat pentru Vestea și că Gontaru va fi „judecat” de partidul din care (încă!) face parte dar și că fix când era cu liberalii la Brașov, primarul de Gîrcina lipsea de la o activitate PMP sub pretextul că are alte evenimente de onorat chiar în cadrul UAT-ului.

„După ce am văzut postarea de pe Facebook in care este anunțată participarea la Liga Aleșilor Locali PNL a primarului Mihai Gontaru (Primar al comunei Garcina) am avut o discuție telefonica in care a justificat prezenta prin urmarirea interesului local de obtinere de fonduri.
Am hotarat împreună cu colegii din echipa PMP neamț ca vom analiza situatia în urmatorul Colegiu Judetean si vom aplica masurile care se impun. Vreau sa fac precizarea ca la ultimul CEJ din data de 27.05.2022, domnul primar nu a participat, mativandu-si absenta prin participarea la alte evenimente importante in cadrul UAT – ului”, a declarat Gavrilescu.

Primarii evită să-și dea demisia dintr-un partid pentru că un astfel de gest presupune și pierderea funcției administrative. Demiterea lor din partid nu duce la același efect astfel că, în astfel de cazuri, e un fel de joacă de șoarecele și pisica. Primarul nu demisionează dar nici partidul nu-l exclude, pe ideea „i-am face un bine”. Astfel că eventualele sancțiuni pentru cel care deja îmbracă altă haină politică sunt, în general, demiterea din funcții exclusiv politice și, rar, ridicarea sprijinului politic.

Ca fapt divers – apropo de dublele măsuri din legislația românească – dacă un parlamentar (care nu candidează uninominal ca primarii) demisionează dintr-un partid, el nu-și pierde și mandatul de deputat sau senator.
Ales tot pe listă de partid (ca parlamentarii), un consilier local ăși pierde mandatul și dacă demisionează și dacă este demis din partid.
Detaliu: legile sunt făcute de parlamentari.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.