PMP-iştii acuză: şi viceprimarul de la Gîrcina mutat cu biroul în mansardă! Primăriţa: „Şi aşa nu prea stă pe la serviciu!”

A dat cineva cu piper prin administraţia locală din Neamţ: şi viceprimarul PMP de la Gîrcina s-a trezit cu biroul mutat în mansarda clădirii de către primăriţa PSD din comună, au acuzat astăzi PMP-iştii în conferinţa de presă.

„Un caz ca al meu este şi la Gârcina. Colegul nostru de la PMP, viceprimarul Mihai Gonţaru a fost mutat în pod cu biroul de către doamna primar PSD Aurora Bălan”, a spus Laurenţiu Dulamă, cel care, ca vicepreşedinte CJ Neamţ s-a trezit zilele trecute şi cu atribuţiile retrase şi cu biroul mutat de pe etajul 1 la etajul 4. Dulamă şi alţi colegi de la PMP au apreciat astăzi că, probabil, e un semnal dat de PSD Neamţ în tot judeţul, propriilor primari, să hărţuiască pe viceprimarii de la PMP.

De partea cealaltă, primăriţa Aurora Bălan spune că situaţia stă cu totul altfel. „Nu ştiu care e speţa de la Consiliul Judeţean dar în ce priveşte Gîrcina situaţia e clară. La cât stă prim Primărie domnul viceprimar, nu e nici o pierdere dacă are alt birou. Vine dimineaţa, stă jumătate de oră, pleacă, nu comunică unde nici ce face, colaborarea noastră e zero. Am tot sperat să facem o echipă în interesul comunităţii dar aşteptările mele au fost prea mari. Iar capac a pus ceea ce a făcut la ultima şedinţă când, efectiv a venit cu un proiect şi cu acuzaţii la adresa mea prin care, practic, îi minţea pe ceilalţi consilieri. Mai întâi, a vrut să anulăm un contract pe care îl avem cu o avocată pentru un proces, invocând un alt proces la care încă nu am pus avocat. Aşa ceva… Să acuzi un om că nu şi-ar face treaba pe procesul X când el este angajat pentru procesul Y? Plus că nu e treaba Consiliului Local să anuleze contracte aşa, cum le tună unora. Consiliul legiferează şi Primarul pune în execuţie, aşa spune legea. Dar, la noi, din păcate, unii cred că pot face oricum, orice, fără să respecte legea. O altă nuanţă interesantă a fost acuzaţia adusă mie, în plenul şedinţei, că nu am pus în executare rezultatele unui proces verbal realizat după controlul făcut de o comisie de consilieri cu privire la administrarea păşunilor concesionate. Am întrebat şi eu când mi-au dat acel proces verbal, că la mine nu ajunsese nimic şi… surpriză! Domnul viceprimar s-a dus în birou, l-a adus, i-a pus pe ceilalţi colegi să-l demneze atunci, în şedinţă. Deci eu eram vinovată, după mintea lui, că nu am aplicat un proces verbal care nu ajunsese la mine. Spuneţi şi dumneavoastră, aşa se face administraţie?”, a întrebat retoric Aurora Bălan.

Într-un CL format din 13 membri, primarul de Gîrcina are de partea sa un număr de 6 consilieri (5 de la PSD şi 1 de la ALDE) în timp ce viceprimarul are majoritatea de 13 (4 PMP, 1 PNL, 1 PND şi un independent).

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “PMP-iştii acuză: şi viceprimarul de la Gîrcina mutat cu biroul în mansardă! Primăriţa: „Şi aşa nu prea stă pe la serviciu!”

  1. Ca veni vorba de Garcina…mai mare rusinea la o comuna la 5 km langa municipiul resedinta de judet, sa aiba in 2017!!! strazi ca in evul mediu.Mergeti domnilor consilieri in frunte cu primarita voastra prin localitati situate ” la cuca macaii” [scuzati expresia], Razboieni, Tupilati, Margineni,Hoisesti…..Chilia [Bargaoani] si veti vedea asfalt si prin padure !!! Iar voi, la o aruncatura de bat de ”buricul targului”, faceti mare tam-tam cand sfintiti o troita sau faceti statui prin comuna.Asa administratie, asa oameni,asa balamuc !

Lasă un răspuns