PMP, cu pieptul în faţă: mâine anunţă candidatul de primar şi aspiranţii-consilieri pentru alegerile locale!

În timp ce majoritatea organizațiilor de partid din Neamț stau cu capul la cutie în a anunța public candidații cu care vor ataca viitoarele alegeri locale (măcar la primăriile de orașe, măcar în capitala de județ), unele partide încep să arate, totuși, respectul cuvenit pentru alegători. După ce USR a anunțat candidatul pentru funcția de primar de Piatra Neamț, și PMP face acest pas mâine.
Mai mult, în timp ce USR a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă și a făcut public doar numele de „candidat de primar”, PMP pare ţintit spre un demers şi mai serios, invitând presa la o conferinţă de presă cu tema:  „PREZENTARE CANDIDAŢI – PIATRA NEAMŢ, pentru alegerile locale – 2020”.

Deducem din acest anunţ că presa (implicit, opinia publică) ar urma să afle şi numele candidatului de primar dar şi pe cei care aspiră, de pe lista PMP, la funcţiile de consilieri locali.

În ultimele conferinţe de presă, Bogdan Gavrilescu (preşedinte PMP Neamţ, viceprimar de Piatra Neamţ) şi-a anunţat intenţia de a fi el candidatul partidului dar mereu a invocat şi rezerva unor măsurători interne care să stabilească cine e PMP-istul cel mai bine poziţionat în opţiunile electoratului pietrean. Probabil că mâine va fi anunţul fără rezerve în ce priveşte numele acestui candidat (Gavrilescu sau altul).

Prezenţa în conferinţa de presă şi a candidaţilor pentru CL (toţi?, o parte? – vom vedea) va avea scopul logic de a maximiza ideea de echipă a popularilor pietreni. Şi nu sunt excluse nici alte surprize…

Revenind la celelalte partide şi la tăcerea care vine dinspre ele în ce priveşte numele candidaţilor, mai ales pentru Primăria Piatra Neamţ, e clar că pot fi diverse cauze. Neoficial, unele partide au cam stabilit candidatul de primar dar mai lucrează la drafturile de listă cu consilierii locali… La altele (mai ales PNL sau PSD) ba e vorba de competiţii interne, de măsurători şi para-măsurători (oricum astfel de sondaje sunt făcute, în general, pe colţul mesei din cafenea, vezi celebrul sondaj realizat în 2016 în favoarea primarului actual, cu eroare de… 18 la sută!), de aprobări de la Bucureşti etc…

Pentru că da, în unele cazuri, legendele vorbesc de ani de zile încoace de candidaţi care obţin nominalizarea nu prin desemnarea democratică reală de către organizaţiile locale ci prin impunerea de către şefi judeţeni sau naţionali, pe criterii foarte obiective legate de ochi frumoşi sau sacoşe… bine incripţionate.

Ultima oră: surse neoficiale informează că, în câteva zile, ar urma ca şi ALDE Neamţ să desemneze candidatul pentru funcţia de primar de Piatra Neamţ şi să facă anunţul respectiv…

Legenda foto: ultima conferinţă de presă de la PMP Neamţ în care au fost prezentate şi două achiziţii proaspete.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “PMP, cu pieptul în faţă: mâine anunţă candidatul de primar şi aspiranţii-consilieri pentru alegerile locale!

Lasă un răspuns