PMP cere desființarea pensiilor speciale! „Torționarii au pensii mai mari decât medicii”

O campanie lansată de PMP la Neamț, acum câteva zile, vizează desființarea pensiilor speciale care nu sunt raportate, ca pensiile normale, la contributivitate sau la procentul legat de suma pusă în pușculiță pentru pensii (fiind și salarii la care, prin lege, nu este virată suma pentru pensii).

Toate pensiile speciale sunt un furt, să fim foarte clari! Mi se pare nedrept ca un medic care a salvat vieţi să aibă o pensie mizerabilă, iar un torţionar care a lucrat la puşcărie, a dat cu bastonul de zi de zi şi a umilit oameni să aibă pensii de mii de euro. , a declarat preşedintele PMP Eugen Tomac, vineri la Durău (județul Neamț), unde a avut loc Comitetul Executiv Național.

Lansăm astăzi, aici la Durău, o nouă campanie cu privire la eliminarea pensiilor speciale. Considerăm că ele sunt un furt! România are peste 4 milioane de cetăţeni care primesc pensii de sub 1000 roni, nu este normal ca aleşii să primească peste 1000 de euro. Românii trebuie să ştie că PMP, astăzi, la Durău, va lansa această campanie împotriva pensiilor speciale, vom strânge aceaste semnături, să-i asigurăm pe români pentru a vedea că nu toţi politicienii gândim la fel! Este o onoare să ocupăm o funcţie de administraţie, nu este un privilegiu al nostru. Nu-i obligă nimeni pe politicieni să-şi asume rolul de primar şi parlamentar deci nu se justifică o asemenea măsură de pensii speciale. Este un demers pe care l-am iniţiat şi depus în Parlament. Dacă nu va trece, vom cere preşedintelui să convoace un referendum pe acest subiect. Cred că pe 26 mai, la alegerile euro-parlamentare, să facem şi acest referendum. Stimulăm şi participarea la vot pentru Parlamentul European unde ştim că nu prea există un mare interes, şi cred că un asemenea referendum cu un prag de 30 la sută participare, nu au ar mai fi ignorat nici un partid”, a precizat Tomac.

Președintele PMP s-a referit mai ales la pensiile speciale ale demnitarilor (parlamentari, primari, președinți de CJ), nu la cele militare. Dar a fost de acord că în ce privește pensiile militare ar trebui verificate acele cazuri reflectate de presă în care sunt vizați nu subofiteri sau agenți de poliție ci ofițeri superiori, comisari șefi sau chestori care primesc pensii fabuloase, chiar mai mari decât salariile avute, din cauza faptului că în ultimele 6 luni de activitate (vizate de stabilirea pensiei) i-a apucat hărnici și au făcut ore suplimentare, ture în week-end etc cât nu au făcut în întreaga carieră…

Gazda CEX-ului Național a fost organizația PMP Neamț, echipa condusă de viceprimarul Bogdan Gavrilescu fiind preferată datorită rezultatelor bune ale acestei filale, a spus Tomac.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns