PMP acuză: „Alba-neagra cu parcările de reședință!”

PMP-iștii nemțeni acuză mai multe chestiuni care nu li se par în regulă din ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț de astăzi. Popularii conduși de fostul viceprimar Bogdan Gavrilescu spun că o parte din prevederile proiectelor propuse de primar și votate de majoritate sunt absolut controversate.

„Astăzi 15.06.2022, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț, au fost propuse aprobării 3 proiecte, inițiator fiind primarul Andrei Carabelea, care în stilul caracteristic a reușit din nou bulversarea cetățenilor municipiului Piatra Neamț.
Alba- Neagra cu parcările de reședință (mutate de la Parking la Primărie și invers). Deși pe rolul Tribunalului Neamț există înregistrată acțiunea Prefectului Județului Neamț împotriva Consiliului Local Piatra Neamț, cu termen în data de  22.06.2022, primarul s-a grăbit în emiterea unui nou proiect HCL, prin care încearcă să repare ce a stricat în luna februarie 2022. La ce să ne așteptăm? Ca în data de 22.06.2022, parcările să treacă din nou la Primărie, după ce astăzi s-a aprobat trecerea lor înapoi la Parking ?”, acuză PMP-iștii.

Gavrilescu și colegii lui punctează și înființarea controversată a unui nou dispecerat în Primărie (pentru monitorizarea traficului și a altor componente care derivă din unele viitoare lucrări) deși în proiectele inițiale era vorba ca această dispecerizare să fie realizată în cadrul dispeceratului deja existent la Poliția Locală. „Începând cu anul 2020, primarul a a urmărit mărirea organigramei Primăriei mun. Piatra Neamț, lucru pe carte l-a făcut și astăzi prin crearea de noi locuri de muncă, în mod nejustificat. Astfel, a creat încă un dispecerat de monitorizare în cadrul primăriei, cu toate că avea la dispoziție unul funcțional în cadrul Poliției Locale”, spun aceștia.

Pmp-iștii observă și ei practica dubioasă din CL Piatra Neamț, unde, în continuare, unii aleși locali nu vin la ședință dar votează de la distanță, deși pandemia s-a încheiat și nici stare de alertă nu mai e: „Fiind o ședință convocată cu prezență fizică în sala de consiliu local, pentru a obține majoritatea necesară adoptării proiectelor a convocat și doi consilieri, care au votat online”.

D.V.