Plus 66 %! Liberalii de la Neamț, majorare uriașă a taxei de deblocare roți! Directorul firmei beneficiare, consilier PNL!

La ultimele alegeri locale sau generale, liberalii promiteau ferm că nu vor crește taxele de niciun fel, nici cele guvernamentale, nici cele locale! Proiectul 10 de pe ordinea de zi a ședinței CL Piatra Neamț (propus de primarul liberal Andrei Carabelea) este însă pe contrasens cu promisiunile electorale, prevăzând o CREȘTERE URIAȘĂ a tarifului pentru deblocarea roții mașinilor din parcările cu plată.
De la 30 lei la 50 lei. Adică un plus de 20 de lei care, tradus în procente, înseamnă o majorare cu 66%!

Dacă acest vot trece de CL (și e greu de crezut că nu va fi așa în condițiile în care PNL are o mașină de vot disciplinată în CL, împreună cu USR-PLUS și Pro România), treaba va fi rezolvată simplu, cu un ACT ADIȚIONAL la contractul existent.
Două sunt modificările importante:
-creșterea TAXEI DE DEBLOCARE – de la 30 lei la 50 lei,
-perceperea unei taxe suplimentare, de încă 25% (din cei 50 lei) pentru fiecare zi în plus după prima zi (prevedere care nu exista până acum).

Ce înseamnă asta?
1.Șoferul care a călcat pe bec și cere deblocarea în interiorul primelor 24 de ore, plătește taxa (amenda) de 50 lei, adică cu 66% mai mult decât până acum.
2.Dacă solicitarea deblocării este la câteva minute după ce au trecut 24 de ore, taxa ajunge la 62,5 lei, adică mai mul decât dublu decât până acum.

Parcările cu plată din Piatra Neamț sunt administrate de firma XDataSoft, o firmă cu un puternic pedigree PNL iar proiectul și întreaga documentație (referatul de aprobare semnat de primar, raportul de specialitate făcut-cu copy-paste de angajați după documentul primarului, solicitarea firmei private) arată că, pe românește, firma cere și toți cei de mai sus se conformează fără niciun comentariu:

Cei care au avut răbdarea să citească documentele de mai sus (inclusiv interesanta solicitare a firmei private) observă că:
-Firma privată nu explică punctual din ce derivă necesitatea creșterii cu 66 la sută. Sunt înșirate niște creșteri (euro, cu 11,3 la sută – foarte important!, de prețuri între 13 si 18 la sută etc) fără a fi menționată, concret, influența fiecărei componente în creșterea solicitată. Cea mai mare creștere observată este la salariul minim brut (de la 1000 la peste 2000 lei) dar este omis (probabil întâmplător…) faptul că acum în brutul angajatului intră și dările pe care altădată le plătea angajatorul (deci nu erau menționate în salariul brut de acum câțiva ani).
-Primarul și angajații Primăriei iau efectiv cu copy-paste argumentele firmei private, și le însușesc, semnează și propun. Cetățenii vor plăti!
În atare situație, nu poți să nu te întrebi ude este rolul de arbitru al administrației publice care trebuie să reprezinte și interesele cetățenilor, nu doar al băieților deștepți de la astfel de firme?

O posibilă explicație vine dacă întreaga situație este văzută și în cheie politică (și nu numai):
1.Patronul (real) al firmei XDataSoft este Dan Misăilă. Un apropiat de diverse personaje politice, inclusiv (mai ales) de diverși lideri PNL Neamț.

2.Directorul executiv al firmei private este Vilhelm Sfârghie, consilier local PNL în Consiliul Local al comunei Bodești (fost candidat pentru funcția de primar).

3.Primarul Andrei Carabelea nu este doar președinte al PNL Piatra Neamț ci și prim-vicepreședinte al PNL Neamț, adică șeful politic al lui Sfârghie și (de voie sau de nevoie) tovarășul tovarășilor (prietenul prietenilor) lui Misăilă.


4.Mulți șefi liberali ai lui Carabelea (de la PNL Neamț sau PNL central) au apărut, de-a lungul timpului, la evenimente politice la care a participat și Misăilă.

Altfel spus (contrazicând total promisiunile liberalilor de top, inclusiv ale premierilor Ludovic Orban și Florin Câțu care se angajau solemn că nu vor crește taxele), la Neamț vorbim de o majorare uriașă (cu 66%) care miroase total și exclusiv a afacere liberală.

Și care poate fi pusă în operă doar cu concursul/complicitatea aliaților/tovarășilor/sfetnicilor/aghiotanților de la USR-PLUS și Pro România.

Vom reveni.

Daniel Vinca

Nota Bene – Oricare din entitățile menționate în acest articol beneficiază de dreptul la replică. Poate fi remis pe adresa de mail a redacției. Evident, o asemenea facilitate trebuie să se refere strict la subiectul articolului și să nu repete informațiile (alegațiile) din documentele de mai sus, deja publicate.

One thought on “Plus 66 %! Liberalii de la Neamț, majorare uriașă a taxei de deblocare roți! Directorul firmei beneficiare, consilier PNL!

  1. O adunatura de lepre si borfasi!! Slugoiul asta de primar cand are de gand sa isi dea demisia, sau asteapta sa il scoata cetatenii afara din primarie, in suturi? Orasul arata ca o pubela de gunoi si el, in cardasie cu altii, creste taxele.
    Deja am ajuns sa il regretam pe Gheorghe Stefan!!
    Rusine!!!!

Lasă un răspuns