Plus 11 km, de la Luțca la Sagna, prin Gâdinți, pentru refuzul CJ de a face pod provizoriu

Refuzul lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț de a plăti pentru un pod provizoriu (montaj și mentenanță) la Luțca nuînseamnă doar un ocol redus la 2 km, pentru toată lumea, așa cum a declarat respectivul sau prefectul de Neamț.
Ocolul de doar 2 km prin folosirea variantei prin Gâdinți e valabil doar pentru cei de pe stânga Siretului care ar vrea să ajungă la Roman. Pentru cei care vor să ajungă într-un sat mai apropiat de Siret, ocolul e cu alți 11 km în plus.

Vestea a făcut o simulare pentru distanța „pe direct” și cea „cu ocolire” pentru satele Luțca și Sagna care fac amândouă parte din comuna Sagna, adică vorbim de familii extinse în cele două sate, de oameni care stau într-un sat și au locuri de muncă sau terenuri agricole în celălalt sat.

Am făcut simularea pe siteul distanterutiere.ro și am marcat drept repere centrele celor două sate.

Varianta 1 – 3 km

Varianta 2 – 14 km

Pentru cei care cunosc zona (dar e clar și pentru ceilalți, care știu să privească o hartă), pentru varianta 2 am ales ruta cea mai scurtă, pe la marginea Romanului.

Iar aceste simulări sunt valabile și în alte cazuri care vizează sate de pe un mal sau altul al Siretului, de exemplu Buruienești și Sagna (malul stâng) pentru Tămășeni și Luțca (malul drept), sau invers. Adică toți aceșticetățeni care nu au treabă pe la Roman sunt trimiși pe ruta Gâdinți-Roman, ocol care înseamnă minim 11 km in plus, deci minim 22 km în plus dus-întors. Câteva astfel de drumuri făcute (e sezon agricol, alții au părinți bolnavi pe celălalt mal al apei etc) înseamnă un plin la rezervor și oamenii nu au normă gratuită (ca unii baroni din administrație) de 700 l / lunar.

Fotografiile de mai sus sunt o dovadă în plus despre minciuna (prin omisiune, dar tot minciună) din discursurile găunoase ale unor politruci.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.