PLR Neamţ, atacat de fantome, agenturi şi probabilităţi

asaftei 2

PLR Neamţ a arătat în prima conferinţă de presă că are de dus o luptă nu cu liberalii care l-au împins pe Tăriceanu să facă partid, nu cu adversarii din campania electorală, ci una proprie şi aparte, ca după chipul şi asemănarea liderului nemţean Ioan Asaftei.

Vorbind luuung şi incoerent, sărind de la o idee la alta şi întorcându-se la cea iniţială după câteva minute bune, Asaftei a reuşit să treacă de la prezentarea unei echipe subţiri precum un şpriţ de vară la deja clasicele răfuieli cu alţi liberali care satelizează în jurul aceluiaşi Tăriceanu.

Că are ceva de împărţit cu deputatul Dorinel Ursărescu, despre care mulţi zic că i-ar putea lua locul, e fix treaba lui Asaftei. Că vrea să-i dea deputatului câte un rever – iar, nicio problemă! Însă la conferinţa de presă invocată, liderul PLR Neamţ a demonstrat din plin lipsa de experienţă sau faptul că ar considera că e mai “animal politic” decât chiar e în realitate.
După ce a făcut câteva referiri ca şi cum nu ar avea încotro, în care a pomenit numele deputatului, plecând apoi de la întrebările jurnaliştilor, Asaftei a atacat dur dar… fără subiect. “Sunt vreo 4-5 care…” sau “La Roman s-ar fi dorit lider în locul domnului Barcan vreun interlop…”. Rugat să spună “care 4-5?”, “care interlop?”, “cine dorea să pună interlopul?”, Ioan Asaftei a dat-o pe după par. Că o fi, că o păţi, că au fost frmulări generale, că s-a referit la o posibilitate etc…
Fix precum Ceauşescu care invoca agenturile, fix ca eroii de mucava care se luptă cu fantomele…

Iar dacă după aproape o lună de interimat încă spui că nu ai lider (de fapt, nici organizaţie statutară) la a cincea aşezare urbană din judeţ (Roznov), e clar că fantomele nu sunt doar adversari ci poate şi structură de partid…

În aceste condiţii de lipsuri crase de organizare, viziune, asumare etc, vestea.net prevesteşte pentru PLR Neamţ unul din cele mai modeste scoruri în cadrul formaţiunii politice. Adică o clasare de la locul 21 în jos!

D. VINCA

Nota Bene – Pentru războinicii pregătiţi să vadă comploturi unde nu sunt şi pentru eventualul şablon “îi fac jocurile lui Ursărescu”, vestea.net îi invită pe recitatori să dea un serch în acest site cu numele deputatului ex-liberal. Vor vedea că în vremea în care unii jurnalişti zâmbeau “mumos” la spusele lui Ursărescu (precum îi sorbeau azi vorbele lui Asaftei…), această publicaţie nu l-a menajat deloc pe ex-liderul PNL Neamţ.